Turizam

Gastronomska ponuda Zlatibora (VIDEO) (FOTO)

Kvalitetna turistička ponuda i ugostiteljska usluga vrhunskog kvaliteta odlike su Zlatibora decenijama. Najposećenija srpska planina se pored mnoštva atrakcija i aktivnosti može pohvaliti i neverovatnim gastronomskim specijalitetima po kojima je poznat ceo kraj.

Na “zlatnoj planini” postoji veliki broj restorana koji predstavljaju sinonim kvaliteta ovdašnje gastronomske ponude, pravo mesto za ljubitelje dobrog ukusa, autentičnih zlatiborskih jela kao i savremenih specijaliteta. Zlatiborski gurmanluci su ukusni, kvalitetni i zdravi, tako da Zlatibor može biti ponosan na sva bogatstva ukusa.

Neodoljivi ukusi domaće kuhinje mogu se otkriti u restoranu “Zlatni bor“ koji je sinonim dobrog zlatiborskog zalogaja, kao jedan od restorana sa najdužom tradicijom na najposećenijoj planini Srbije. Harmoniju ambijenta i ukusa posetioci mogu otkriti u restoranu “Grand Irish Pub“ gde je užitak zagarantovan, počevši od toplih i hladnih predjela, raznovrsnih glavnih jela do dezerta. Nova dimenzija gastronomske ponude predstavljena je u restoranu “Kalem By Zak” u okviru hotela “Zlatibor Mountain Resort & Spa”.

Posetioci mogu otkriti tajne domaćih ukusa u restoranu u okviru hotela “Zlatibor Mona“. Tim talentovanih kuvara priprema jela prema starim, kroz generacije prenošenim receptima, čineći ovaj restoran savršenim kutkom za hedoniste, poznavaoce dobre hrane i vina. Poseban doživljaj za sva čula predstavljen je i u restoranu „Lunch Bar Cafe Club Vendome“, koji krasi plato Kraljevog trga, smešten u samom srcu Zlatibora, na najprometnijoj lokaciji.

Zlatibor je poznat po svojim tradicionalnim specijalitetima i izuzetnom gostoprimstvu

U sklopu vile „Žunić“ posetioci mogu uživati u tim ukusima Zlatibora gde se nalazi restoran domaće kuhinje. A ko ipak voli da pored tradicionalne hrane proba i nešto egzotičnije, restoran i terasa “Casa de Vinos“ u okviru luksuznog kompleksa “Vip Casa Club Zlatibor” pravo su mesto koje mnogi rado posećuju. Izborom jela i propratnih vina gosta na trenutak odvode u različite krajeve sveta.

Planinske gastronomske čarolije vrhunskih kuvara posetioci Zlatibora mogu probati i u restoranu u okviru Specijalne bolnice “Čigota”. Hrana se pažljivo bira, i priprema sa raznovrsnim zdravim namirnicama i sa akcentom pored kvaliteta i na estetskoj komponenti.

Kako izgleda priprema pikantnih svinjskih rebaraca, komplet lepinje, heljdinih palačinaka, specijaliteta “Epigram Grand” koji obuhvata 4 vrste mesa, vegeterijanskog jela „Paccheri sa plavim patlidžanom“, pačije grudi u Marsala sosu, specijaliteta “Ribeye steak”, zlatiborskog filea, jagnjećeg kotleta sa grilovanim povrćem, kao i jagnjetine na zlatiborski način u pomenutim restoranima možete pogledati na spotu koji je za Vas pripremila Turistička organizacija Zlatibor.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button