SportZdravlje

Gosti Zlatibora na javnom treningu karavana “Aktivnija Srbija“

U okviru karavana zdravlja “Aktivnija Srbija“, pod sloganom “Jaka porodica”, na Kraljevom trgu je 1. avgusta održan javni trening na otvorenom, uz stručno vođstvo i poruke za zdravije načine života.

Pored mnogobrojnih vidova aktivnog odmora koje Zlatibor nudi, manifestacija “Aktivnija Srbija“ naišla je na veliko interesovanje i motivisala posetioce da se zabave, rekreiraju i vežbaju zajedno sa članovima svojih porodica. Deca su kroz igru uživala u zabavno-rekreativnom programu i kreativnim radionicama za najmlađe.

Projekat “Aktivnija Srbija“ osmišljen je kao masovni javni trening, koji se organizuje na trgovima gradova širom Srbije, sa ciljem podizanja svesti građana da se bave fizičkom aktivnošću radi očuvanja zdravlja. Stručni tim je sastavljen od doktora sportskih nauka, nutricionista i trenera sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji podržavaju ovaj sportsko-edukativni projekat.

Svi učesnici su dobili poklone od partnera projekta: “VODA VODA” je pripremila vodu za osveženje, prijatelji projekta podelili su majice, dok je brend “Volim dobro u ljudima” sve obradovao zdravim sokovima.

Nakon javnog treninga u okviru karavana “Aktivnija Srbija“ na letnjoj pozornici Kraljevog trga nastavljaju se programi sadržajnog “Zlatiborskog kulturnog leta“. Već u sredu 3. avgusta, sa početkom u 20 časova, publika će moći da uživa u koncertu grupe “Partibrejkersi“.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pogledajte i
Close
Back to top button