Društvo

Javni trening, projekat Aktivnija Srbija, na Kraljevom Trgu

Fizička aktivnost se odnosi na sve pokrete tela koje izvode naši mišići i tokom kojih se troši energija veća nego kad mirujemo. Čoveku je za zdravlje potreban minimum fizičke aktivnosti od 150 minuta nedeljno (60 minuta dnevno kod dece); šetnja, penjanje uz stepenice, okopavanje bašte, trčanje ili plivanje su primeri fizičkih aktivnosti.

Međutim, tokom prethodnih decenija, mnoge tradicionalne navike stanovništva razvijenih zemalja bitno su se izmenile. Ovaj brzi tempo razvoja za posledicu ima smanjenje nivoa fizičke aktivnosti stanovništva svih generacija što, uz loše navike u ishrani, čini začarani obrazac ponašanja koji povećava rizik za obolevanje od hroničnih bolesti.

Projekat Aktivnija Srbija je osmišljen kao masovni javni trening na kome sugrađani mogu besplatno da vežbaju. Svakog meseca javni trening se organizuje na glavnim trgovima širom Srbije. Stučni tim koji je sastavljen od doktora sportskih nauka, nuricionista i trenera sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji sa Minisarstvom omladine i sporta poržavaju sportsko edukativni projekat Aktivnija Srbija.

Može se primetiti po poseti u svim gradovima koje je obišao projekat Aktivnija Srbija, da je većina gradova Srbije ima interesovanje za manifestacije na kojima se sprovode fizičke vežbe.

Na Kraljevom trgu na Zlatiboru 29.07. u 18.00 časova biće održan javni trening. Trening je prilagođen i pogodan za sve uzraste, pogodan i za osobe koje prvi put vežbaju.

Pored raznovrsnog sadržaja koje nudi ova divna planina, svake godine bogat kulturno zabavni progam Turističe Organizacije Zlatibor krasi i naša manifestacija Aktivnija Srbija koja motiviše posetioce da budu
zdraviji i aktivniji.

Sve učenike očekuju pokloni partnera projekta: Bivits, Jana Vitamin, Magnall, Volim dobro u ljudima, Dermalogist.

Prijavite se na: www.aktivnijasrbija.rs

Vidimo se na treningu!!!

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button