Društvo

Milan Stamatović: da odbacimo svaku mržnju i omrazu, podozrenje i podele, da ljubimo jedni druge i spremno dočekamo sve izazove koji nam slede

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamenković čestitao je svima koji praznuju Božić po julijanskom kalendaru. Čestitku prenosimo u celosti.
„Mojim dragim Zlatiborcima, svim građanima Srbije, Srbima, ali i svim pravoslavnim vernicima i sveštenstvu u Rusiji, Belorusiji, Jermeniji, Ukrajini, Gruziji, Koptima u Egiptu i Etiopiji i širom sveta koji Rođenje Hristovo slave po starom, julijanskom kalendaru – Mir Božji, Hristos se rodi!
Želim vam da najradosniji hrišćanski praznik toplinom i verom ispuni vaše domove, da Badnji dan i Božić provedete u veri, miru, dobrom zdravlju, ljubavi, sreći i slobodi, da slavite život i istinske ljudske vrline kojima nas naša pravoslavna vera uči.
Bogomladenac je sišao u ovaj svet radi spasenja svih ljudi na kugli zemaljskoj. A naše je da uradimo, učinimo i pružimo, svako od sebe, koliko ko može, da nam svima zajedno na ovome svetu bude bolje.
U misiji vraćanja našoj veri starostavnoj, pravoslavnoj, mi Čajetinci ponosno ističemo da smo, u protekloj godini, otpočeli projekat izgradnje naučno-obrazovnog kampa manastira Hilandar na Zlatiboru.
U ovoj godini želim svima nama da odbacimo svaku mržnju i omrazu, podozrenje i podele, da ljubimo jedni druge i spremno dočekamo sve izazove koji nam slede.
Srećan Badnji dan!“, poželeo je Stamatović svim pravoslavnim vernicima koji poštuju Božić o julijanskom kalendaru.
Slika na Kraljevom trgu na Zlatboru

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button