Društvo

Na „Danima turizma“ u Nišu predstavljena turistička ponuda zlatne planine

U parku 7. juli u Nišu danas je otvoren sajam ,,Dani turizma“ koji će trajati do 8. septembra 2021. godine. Na sajmu učestvuje i Turistička organizacija Zlatibor, koja predstavlja sadržaje najposećenije srpske planine.

Reč je o Međunarodnom sajmu turizma koja okuplja turističke organizacije, agencije, turoperatore, hotelijere, ugostitelje, organizatore događaja, kao i predstavnike udruženja za aktivni odmor iz cele Srbije ali i iz regiona Balkana. Svečano otvaranje je održano ispred Gradske kuće prilikom čega se obratio državni sekretar Ministarstva turizma, Žikica Nestorović, pomoćnica direktora TOS-a, Vesna Raca Radisavljević, a ,,Dane turizma“ otvorila je gradska većnica, Adriana Anastasov.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Veliko interesovanje posetilaca privukao je štand Turističke organizacije Zlatibor. Upoznajući zlatiborske smeštajne kapacitete i atrakcije, posebno su se interesovali za najdužu gondolu na svetu, zlatiborsku ,,Gold gondolu“.

Posetioci manifestacije „Dani turizma“ pored Zlatibora imaju priliku da vide prezentaciju turističke ponude brojnih turističkih destinacija – Beograd, Novi Sad, Knjaževac, Sokobanja, Kruševac, Prijepolje, Loznica, Inđija, Čačak, Bela Crkva, Vršac, Sofija… Kao i da se upoznaju sa ponudom vinarija i destilerija JI Srbije i gastronomskim specijalitetima Udruženja ugostitelja iz Niša.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button