Sport

Na Tić polju održano Prvenstvo Srbije u nordijskom skijanju sa skoro 100 učesnika iz zemlje i okruženja

Takmičarska sezona na Zlatiboru, tradicionalno dobrom domaćinu smučarskih trka zaokružena je Prvenstvom Srbije u organizaciji Smučarskog kluba „Zlatibor“.

Velika količina snežnih padavina omogućila je dobre uslove za takmičenje na Tić polju gde se okupilo 97 učesnika na dvodnevnom prvenstvu iz sedam klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i Argentine. Upravo je Argentinac Mateo Suma pobedio u oba dana u seniorskoj konkurenciji. Kod dama je ulogu favorita opravdala reprezentativka Anja Ilić, koja ulazi u završnu fazu Balkan kupa.

Tokom dva dana vozile su se trke i u kategorijama cicibana, pionira i omladinaca i to: u sredu disciplina distanca, a u četvrtak sprint. Lokalni klubovi „Zvezda i „Zlatibor“ bili najuspešniji u mlađim kategorijama. Najvredniji rezultat ostvario je Đorđe Paunović koji je postao seniorski prvak Srbije. Zlatibor je prepoznatljiva destinacija za nordijsko skijanje u Srbiji, a prema rečima predsednika Smučarskog kluba „Zlatibor“, Darka Đurovića u planu je izgradnja savrenenog smučarskog i biatlon centra na Tić polju.

Prvenstvom Srbije završena je zimska takmičarska sezona na Zlatiboru što se tiče nordijskog skijanja i ukoliko ne bude promena naredna takmičenja u organizaciji lokalnih klubova bi trebalo da se održe na proleće sa ski rolkama.

Tekst: Zlatibor press

Foto: TOZ

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button