DruštvoSport

Novi sportski park za novo lice planine

Dobili smo jedno zaista kvalitetno igralište koje je povezano pešačkom stazom do jezera tako da verujem da će biti izuzetno posećeno, da će ga koristiti i gosti koji dolaze na Zlatibor i meštani samog Zlatibora i Čajetine - kaže Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina

Novi sportski park, odnosno novo dečje igralište na Zlatiboru, preko puta zgrade Turističke organizacije, jedan je od novih sadržaja koji očekuje turiste koji ovih dana dođu na najposećeniju srpsku planinu.

-Završetkom sportskog parka dobili smo teren za basket, teren za odbojku na pesku, trim stazu, teretanu na otvorenom, sprave za igru dece – klackalice, ljuljaške… Sve je urađeno po evrop-skim standardima, a ovo je, inače, donacija programa „EU Pro“ koji finansira 85 posto, a preostalih 15 posto finansirano je iz budžeta SO Čajetina. Dobili smo zaista kvalitetno igralište koje je povezano pešačkom stazom do jezera tako da verujem da će biti izuzetno posećeno, da će ga koristiti i gosti koji dolaze na Zlatibor i meštani samog Zlatibora i Čajetine – kaže Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina

Završena velika trim staza iznad hotela „Iris”

Sem ovog igrališta, na Zlatiboru je završena velika trim staza iznad hotela „Iris“ sa šest odmorišta i spravama za vežbanje.

-Ta staza je već u funkciji, aktivno se koristi, a u nared-nom periodu nastavićemo da radimo na ovakvim i slič-nim sadržajima jer gostima koji dolaze na Zlatibor upra-vo nedostaje ovakav, aktivan odmor. Ovakvim projektima u narednom periodu posvetićemo veliku pažnju – kaže Đurić.

Centar Zlatibora, na-stavlja predsednik Skupštine opštine, sada izgleda potpuno drugačije nego pre šest meseci, u toku je komplet-na rekonstrukcija Kraljevog trga na Zlatiboru, uređenje jezera, tržnog centra, radi se na postavljanju instalacija za fontanu i klizalište i to će, kad bude završeno, biti jedna velika atrakcija za turiste.

-Trg će biti završen ovih dana, sa kompletno novim mobilijarom, i zaista, uveren sam da će biti na ponos nama Zlatiborcima, a da će gosti koji dolaze kod nas biti veoma zadovoljni, da će uživati u ovom ambijentu – kaže Đurić.

Pored ovih kapitalnih projekata, ističe Đurić, u opštini nisu zapostavljali ni redovne aktivnost, radove na izgradnji puteva, ulica, rekonstrukciju putnih pravaca na teritoriji čitave opštine.

-Intenzivno se ovih dana privode kraju tenderi koji su raspisani tokom 2020. godine, radi se dosta na asfal-tiranju ulica na Zlatiboru, u Čajetini, po seoskim mesnim zajednicama i očekujem da ćemo u narednih 15 dana završiti sve ono što je planirano za ovu godinu. Sledeće godine intenzivno nastavljamo sa tim radovima i možemo se pohvaliti da smo jedna od retkih, ili jedina opština u Srbiji koja ove godine, bez obzira na koronu i krizu izazvanu virusom, ima veći budžet i već imamo povećanje budžeta u odnosu na plan za 2020. i siguran sam da će takav trend da se nastavi i 2021. kada ćemo uspeti da završimo započete projekte i započnemo neke nove – kaže Đurić.

U januaru i februaru maksimalna posećenost

Zlatibor se uveliko spre-ma i za zimsku turističku sezonu. Svi na planini nes-trpljivo očekuju i početak rada Gold gondole. -Gondola je potpuno završena, završen je tehnički prijem, urađeni su testovi, komisija za tehnički prijem je primila gondolu, ovih dana trebalo bi da bude izdata upo-trebna dozvola. Zaposleni prolaze obuku kod francu-skih proizvođača, očekujem da će gondola za najkasnije mesec dana biti puštena u rad za prve posetioce i prve turiste.

Potpuno je sigurno da će gondola biti u funkciji za zimsku turističku sezonu i da će prevoziti goste do ski centra Tornik koji je takođe spreman za zimsku turističku sezonu. Potpuno smo spremni i očekujemo da će, ako ne bude nekog pogoršanja zdravstvene situacije, ova sezona biti veoma uspešna. Najave i rezervacije već postoje i za novembarski raspust, a za januar i febru-ar, tradicionalno, očekujem da će popunjenost biti maksimalna – zaključuje Đurić.

Izvor teksta i fotografija: Zlatiborske Vesti (štampano izdanje, broj 64, Oktobar 2020.)

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button