Društvo

Održan „Festival igre Zlatibor 2022“

U subotu 25. juna 2022. godine na bini na Kraljevom trgu održan je „Festival igre Zlatibor 2022″, u organizaciji Baletskog studija “ Adagio“ iz Beograda i Turističke organizacije Zlatibor. Drugu godinu za redom, ovaj festival revijalnog karaktera okupio je sve vidove umetničke igre, od baleta preko plesa do folklora, i prikazao svu lepotu ove umetnosti na jednom mestu.

Učesnici ovogodišnjeg Festivala bili su od predškolskog do seniorskog uzrasta, iz Srbije, Kanade i Austrije. U tročasovnom programu, pored baletskog studija ,,Adagio“ Beograd, nastupili su i plesni klub ,,Balerina“ Pančevo , “Swansea school of dance” Toronto, plesni klub “PSN” Vrbas, Svetlana Pavić i Jelena Minić Gallon iz Beograda, plesni ansambl “Starogradska Srbija” Beograd, KUD “Opanak” Salzburg, KUD “Opanak” Zemun, KUD “Branko Radičević” Novi Banovci, KUD ,,Dr Raša Lazarević“ Živice.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Koreograf Olivera Stanojević Mitrović, ispred baletskog studia “Adagio”, kao i predstavnici TO Zlatibor, izrazili su obostrano zadovoljstvo što se ova manifestacija održava upravo na Zlatiboru i što plako prerasta u tradiciju.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Svi učesnici su nagrađeni medaljom za učešće, dok su koreografima dodeljeni pehari. Program je zatvoren uz zvuke valcera, koji su, zajedno sa plesnim ansamblom “Starogradska Srbija”, plesali svi učesnici ali i gledaoci na Kraljevom trgu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button