Društvo

Održana 13. sednica Skupštine opštine Čajetina

– Najvažnija tačka današnje sednice Skupštine opštine Čajetina je bilo usvajanje Plana generalne regulacije naseljenih mesta Zlatibor i Čajetina, prva faza, kojim su jasno definisane površine i koeficijenti u svim zonama obuhvata plana, kao i namena raspoloživih parcela. Na taj način će se stvoriti uslovi za nastavak razvoja Zlatibora kao turističkog centra sa izgradnjom hotelskih kapaciteta, sportskih sadržaja i svih drugih sadržaja koji nedostaju. Povećane su javne površine, kako za sportske namene, tako i za zelenilo – izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina nakon današnje sednice Skupštine opštine.

Pored toga usvojen je Plan detaljne regulacije „Gold gondole“, koji se odnosi na izgradnju zgrade kod početne stanice i izgradnje javne garaže u vlasništvu opštine, nastavio je Đurić, kao i garaže koja će se nalaziti iznad početne stanice gondole i saobraćajnice koja povezuje naselje Kalman, početnu stanicu gondole i hotel Tornik.

Doneta je odluka o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta, kao i nekoliko odluka o dokupu zemljišta za investitore na samom Zlatiboru. Proširen je osnivački akt preduzeća „Eko agrar“ kojim se predviđa formiranje mašinskog prstena, odnosno nabavka poljoprivredne mehanizacije koja će se izdavati zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Čajetina.

Proširena je granica prve i ekstra zone, što će dovesti do povećanja prihoda u budžetu opštine Čajetina. Doneta je i odluka o kompenzaciji, odnosno o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora na početku gradnje vodovoda Sušičko vrelo, što će biti jedan od najvažnijih kapitalnih objekata za opštinu Čajetina. Očekujemo da radovi počnu već sledeće nedelje a JKP „Vodovod“ je već nabavio 4.200 metara cevi fi 500 za izgradnju tog vodovoda. Plan je da na narednoj sednici, koja bi trebalo da se održi za dvadesetak dana, usvojimo rebalans budžeta i da tada ugovorimo izvođenje radova na crpnoj stanici na Sušičkim vrelima i na rezervoaru i fabrici vode na Žigarskom visu.

Imamo sredstava i nadam se da ćemo do kraja godine uspeti da završimo i cevovod i crpnu stanicu i rezervoar, čime bi bila završena prva faza vodovoda Sušička vrela . Tokom zime ćemo nastaviti sa izradom projektne dokumentacije za drugu i treću fazu, od Žigarskog visa ka Čajetini i Zlatiboru. Sasvim je sigurno da će sela koja gravitiraju ka Žigarskom visu a to su prvenstveno Tripkova, Šljivovica i Branešci, već na proleće moći da budu priključeni na taj vodovod, čime ćemo značajno rasteretiti postojeći, zaključio je Đurić.

Video:www.zlatiborpress.rs

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button