Društvo

Održana 9. sednica Skupštine opštine Čajetina

U četvrtak 1. aprila održana je 9. sednica Skupštine opštine Čajetina.

Sednica je održana elektronskim putem. Nakon dobijanja saglasnosti od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, usvojen je Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja za 2021. godinu.

Data je saglasnost na izveštaj i program Centra za socijalni rad, kao i na finansijski izveštaj PU „Radost“ Čajetina.U cilju izgradnje novih pešačkih i biciklističkih staza, doneta je odlukua o pristupanju izradi Plana održive urbane mobilnosti koji će biti finansiran od strane švedske vlade uz podršku SKGO.

Uskoro se očekuje početak rada Komunalne milicije pa je radi toga usvojna Odluka o komunalnoj miliciji kao i druge odluke koje su vezane za početak rada ove službe. JP „Gold gondola Zlatibor“ ustupljeno je pravo korišćenja i upravljanja na objektu gondole.

Od Vlade Republike Srbije zatraženo je donošenje odluke kojom bi se prenela javna svojina na Opštinu Čajetina katastarske parcele koja se nalazi na krajnjoj stanici gondole.

Usvojena je Odluka o dopuni odluke o mesnim zajednicama, a odbornici su upoznati i sa načinom na koji će biti sprovedeni izbori za Savete za mesne zajednice, dok će predsednik Skupštine opštine Čajetina raspisati izbore, odnosno odrediti datum njihovog održavanja.

Usvojene su dve odluke o izmeni i dopuni ranije donetih odluka o uređivanju građevinskog zemljišta sredstvima investitora, a Skupština je prihvatila i dve nove odluke koje se odnose na radove u centru Zlatibora i na izgradnji rezervoara „Vranjevina“.

Pored pomenutog, usvojeno je i nekoliko rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravke granica građevinskih parcela.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button