Politika

Održana svečana sednica SO Čajetina povodom Dana opštine

Povodom Dana opštine, dana 30.06.2021. je održana svečana sednica Skupštine opštine Čajetina, kojoj su, osim rukovodstva opštine i odbornika, prisustvovali brojni gosti, među kojima su bili i Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, kao i ovogodišnji dobitnici najvećeg priznanja “Zlatiborska povelja“ iz Fondacije Aćimović.

Svečanu sednicu otvorio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina koji je rekao da je od prethodnog rođendana opštine završeno nekoliko kapitalnih investicija, među kojima je svakako najznačajnija panoramska gondola na Zlatiboru, najduža gondola tog tipa na svetu, za čiju je izgradnju iz lokalnog budžeta izdvojeno 13 miliona evra.

Arsen Đurić, dodela priznanja, Foto Opština Čajetina

„Završili smo još jednu veliku investiciju, jedinstvenu na našim prostorima, reč je o Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru koje smo izgradili uz pomoć Vlade Republike Slovenije. Takođe, potpuno smo obnovili jezero u centru Zlatibora, preuredili Kraljev trg, asfaltirali veliki broj ulica“, dodao je Đurić.

„Čestitam gospodinu Stamatoviću, on je najbolji primer kako jednim predanim radom možete mnogo da uradite u svojoj lokalnoj samoupravi, i ovaj dan, Dan opštine je jedna zaista prilika da mu odamo priznanje. Kao Vlada Srbije, i kao država Srbija, na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, mi ćemo svakako u narednom periodu dati dodatnu podršku za sve infrastrukturne projekte ne samo na Zlatiboru, nego bile gde u Reublici Srbiji, gde postoji prostor za ekonomski rast“, rekao je Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Foto Opština Čajetina

„Veliko je zadovoljstvo posle godinu dana ponovo videti mnogo dragih lica, prijatelja, saradnika, investitora i donatora ali se moramo sećati i onih koji više nisu sa nama, a koji su dali veliki doprinos realizaciji investicija na teritoriji opštine, uz obećanje da ćemo ih se uvek sećati i da ćemo se naći njihovim porodicama kad god je to potrebno“, izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina

„Najbitnije u realizaciji projekata u lokalnoj sredini je da budete odgovorni, da budete pošteni, da volite svoju opštinu i da imate cilj, a naš cilj, koji se sada ostvaruje, smo postavili još pre 20 godina. Pripremamo strategiju za naredni period koju ćemo sprovoditi uz pomoć vladinog i nevladinog sektora, uvek imajući u vidu da mi kroz te projekte trošimo narodni i državni novac, i da stoga moramo, kao i do sada, biti maksimalno odgovorni. Najavio bih i jedan novi projekat a to je izgradnju sportskog centra sa zatvorenim stadionom za 5.000 gledalaca i oko 15 novih terena“,  istakao je Stamatović.

Opština Čajetina je jedna od retkih opština u kojoj se beleži povećavanje broja stanovnika, i što je još bitnije, povećanje broja novorođene dece. Iako je jedna mala opština, u republički budžet uplaćuje pet miiona evra godišnje, što predstavlja ozbiljan doprinos bruto društvenom proizvodu Srbije, zaključio je Stamatović.

U ime dobitnika, najvećeg priznanja opštine Čajetina “Zlatiborske povelje“, prisutnima se obratio Slobodan Aćimović, predstavnik Fondacije Aćimović. On se zahvalio na nagradi i poželeo Opštini Čajetini, ali i njenom rukovodstvu veliki napredak u budućnosti.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button