Politika

Održana osma sednica Skupštine opštine Čajetina

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Čajetina, odbornici su raspravljali o 34 tačke dnevnog reda, a najvažnija odluka koju su doneli je preregistracija privrednog društva „Eko agrar“ u okviru koga će se formirati budući agroindustrijski centar.

U narednom periodu planirano je da taj agroindustrijski centar postane profitabilno preduzeća, koje neće koristiti budžetska sredstva već će se finansirati iz sopstvenih sredstava, a to će se postići, pre svega povećanjem kapaciteta mlekare „Naša Zlatka“ u Krivoj Reci, kao i izgradnjom hladnjače-sušare – izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Takođe, danas je doneta odluka i o osnivanju privrednog društva “Turističko-rekreativni kompleks Zlatibor“, čiji objekat je Opština Čajetina kupila pre godinu i po dana, a ovo je samo promena pravne forme uz gašenje prethodnog preduzeća – ističe Đurić, dodajući da je u planu proširenje smeštajnih kapaciteta Kompleksa, kao i izgradnja još nekoliko sadržaja.

Na sednici SO Čajetina usvojene su i izmene plana rada preduzeća „Gold gondola“ jer su prihodi značajno povećani od 11. januara, kada je zlatiborska gondola počela sa radom, i ta sredstva će se preraspodeliti na tekuće projekte tog preduzeća, potvrđena je i odluka opštine Čajetina da će svi koji su i do sada imali pravo na besplatan prevoz na teritoriji opštine imati i na dalje to pravo, uključujući i sve učenike koji su imali pravo na regresiran prevoz.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button