Kultura

Otvaranje izložbe „Azurne dubine i širine“

Suzana Gigić, diplomirani defektolog tiflolog optometrista, u umetnosti je prisutna više od deceniju i po. Forme i materijali u njenom stvaralaštvu, kao sredstvo izražavanja, s godinama su se menjali – od slikarstva, preko vajarstva i duboreza, do dizajna i izrade nakita i lampi, a na kraju i na početku, uvek – akvarel.

Za koncept izrade i dizajna lampi, pod nazivom „Telling stories lamps“, od Zavoda za intelektualnu svojinu dobija sertifikat autentičnosti i jedinstvenosti na svetskom nivou. Na festivalu „Svetlost“ 2011. godine u beogradskom Kulturnom centru Grad, kao deo izložbe „Sjajna srpska scena“, njen dizajn svetlosnog objekta uvršten je u deset najboljih rešenja na ovim prostorima. Učesnik je i organizator mnogobrojnih izložbi u rodnom gradu Smederevu i izložbi međunarodnog tipa u Srbiji i van nje. Radila je ilustracije naslovnih strana za dve knjige, a novembra 2020. počela je sa izradom sopstvene linije nakita, koji u bazi ima akvarel minijature. Poslednjih godina je slikar akvarelista. Internet prezentacija njenog stvaralaštva : www.suzanagigicart.com

Izložba će biti otvorena za posetioce Galerije Kulturnog centra Zlatibor tokom aprila meseca, svakog radnog dana od 10:00 do 17:00 časova.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button