Kultura

Veče bluza na Kraljevom trgu

Džez festival u okviru sadržajnog „Zlatiborskog kulturnog leta“ 7. avgusta na Kraljevom trgu upotpunio je nastup muzičkog sastava „Slide ride“. Odličan performans ove večeri i interakcija sa publikom su doprineli prijatnom raspoloženju i energiji za koje su zaslužni zvuci dobrog bluza.

Obrade pesama svetski poznatih bluz izvođača ovaj zanimljivi trio je dočarao dinamično i na sebi svojstven način. Nastup koji je počeo pesmom „Help the poor“ od B.B.King-a trajao je preko sat vremena. Na repertoaru „Slide ride“ benda našle su se bluz numere kao što su „You don’t have to go“ od Muddy Waters-a, „When my train pulls in“ od Garry Clark Jr, „Sweet home Chicago“ od Roberta Johnson-a, i druge. Posebnu
draž imalo je izvođenje autorskih pesama „Waiting for the green“, „The twelve beer blues“ i ostalih, koje su ostavile izvanredan utisak zbog svoje originalnosti i spoja različitih muzičkih stilova, a publika ih je ispratila ovacijama i aplauzima.

„Slide ride“ je osnovan u Nišu 2015. godine i čine ga : Aleksandar Branković – Vokal i gitara, Mihajlo Ivanović – bas gitara i Zlatko Ilić-bubnjevi. Od početne ideje sviranja bluza sa primesama roka, džeza i fanka veoma su brzo stvorili autorski repertoar na koji su intenzivno fokusirani poslednjih godina. Kao bend u usponu pored klubova u kojima nastupaju u Srbiji učesnici su i nekoliko muzičkih festivala od kojih su najpoznatiji Nišvil i Festival Zanatskog Piva.

Program „Zlatiborskog kulturnog leta“ nastaviće se 9. avgusta na istom mestu u 21.00, gde će posetioci Zlatibora imati priliku da uživaju u nastupu benda „Arena“.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button