DogađajiIstaknute vestiTurizam

Otvoren 1. Međunarodni sajam poljoprivrede i ruralnog turizma na Zlatiboru

Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević danas je otvorio prvu ovakvu specijalizovanu manifestaciju u zapadnoj Srbiji naglasivši pritom da je ovo samo početak pomoći ministarstva ovom kraju.

„Zahvaljujem se u ime ministra Martinovića i u svoje ime svima što prisustvujete otvaranju 1. Međunarodnog sajma poljoprivrede i ruralnog turizma na prelepoj kraljici turizma, na Zlatiboru, posebno svim zlatiborskim domaćinima, predsedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću, zaposlenima u Zlatiborskom eko agraru, predstavnicima Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi iz cele Srbije. Ideja za pokretanja ovog sajma je nastala prošle godine, da se i u zapadnom delu Srbije, koji je okosnica i naše poljoprivrede i turizma, organizuje jedna ovako značajna privredna manifestacija. Proglašavam sajam otvorenim“, rekao je Bogićević na otvaranju sajma.

Foto: Opština Čajetina
Foto: Opština Čajetina

Upućujući poruku da je ovaj sajam logičan nastavak svih aktivnosti koje Opština Čajetina preduzima kako bi pomogla ubrzanom razvoju lokalnih poljoprivrednih proizvođača i lakšem i bržem plasmanu svojih proizvoda, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da „ovaj sajam govori da smo na pravom putu, putu na kome razvijamo turizam i poljoprivredu našeg kraja. Upustili smo se u jedan ozbiljan, dugoročan posao da radimo u interesu građana, jer Srbija bez sela ne može napred. Već više godina organizujemo naše poljoprivrednike da proizvode na savremen način i u tome ćemo im pomoći kroz opštinski Agrobiznis centar, koji poslednjih godina beleži ozbiljne rezultate.

Stamatović je dodao da on nije klasičan političar, već stanovnik Zlatibora koji govori o onome što je životno, što je realno.

„Borili smo se da sačuvamo i vaše privatno zemljište, da ostane kod vas, da vam ga neko ne otima, i sa druge strane se borimo da sačuvamo državno poljoprivredno zemljište. Da ono ostane u državnom vlasništvu, koje bi se onda davalo privatnicima u zakup, a ne u vlasništvo“ uputio je Stamatović poruku svojim Zlatiborcima.

Tehničke podatke naveo je direktor Zlatiborskog eko agrara Marko Marić ispred jednog od organizatora sajma, koji je naveo da su

Zlatiborski eko agrar i Opština Čajetina dali sve od sebe da ova smotra ovako izgleda i verujemo da će ona biti dugovečna. Na Кraljevom trgu je postavljeno 40 štandova za prezentaciju poljoprivrednih proizvoda, a 20 izlagača poljoprivredne mehanizacije ima svoj prostor na parkingu sa druge strane jezera. Imamo izlagače iz Makedonije i Crne Gore, a očekujemo i goste iz Hrvatske“ zaključio je Marić.

Foto: Opština Čajetina

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button