Događaji

Otvoren Inovacioni biznis centar Zlatibor

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije dr Nenad Popovića svečano su otvorili Inovacioni biznis centar Zlatibor koji će pomoći razvoj inovacija i preduzetništva na Zlatiboru i koji će predstavljati podršku pravnim i fizičkim licima sa teritorije opštine Čajetina za konkurisanje na dostupnim razvojnim konkursima.

Vlada Srbije uložila je 20 miliona dinara u ovaj projekata, prvenstveno u opremanje centra a Opština Čajetina je obezbedila prostor i budžetski opredelila 15 miliona dinara za funkcionisanje centra i razvoj preduzetništva.

Foto: Opština Čajetina
Foto: dr Nenad Popović, ministar

„Čestitam opštini Čajetina i njenom predsedniku otvaranje Inovacionog start-ap centra i drago mi je što se nalazi u jednom ovako prekrasnom, novom i savremenom prostoru, kao što je Kulturni centar na Zlatiboru, sa svim onim sadržajima koji danas u Evropi imaju slični centri u većim gradovima i turističkim destinacijama. Danas je Zlatibor upisan u inovacionu i digitalnu kartu ne samo Srbije nego i cele Evrope jer razvojem ovog centra, siguran sam, sve veći broj pojedinaca i start-ap kompanija će se odlučivati da ovde započne svoje poslovne aktivnosti“,  izjavio je ministar Popović.

Zahvaljujući se na podršci ministru Nenadu Popoviću, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je naglasio da start-ap centar znači napredak i razvoj jer je opština Čajetina u svojim strateškim planovima zacrtala svoj razvoj u oblasti inovacija i novih tehnologija, posebno u turizmu i poljoprivredi.

Foto: Opština Čajetina

„Ako želite da budete konkurentni na tržištu morate da pratite tehnološki napredak opština najrazvijenijih zemalja. Shvatili smo da opština Čajetina može da učini nešto na tom polju i krenuli smo za obnovom i izgradnjom ovog Inovacionog centra koji će pomoći našim gostima, kao i pružaocima usluga da budu u trendu i da ostanu na veoma zahtevnom turističkom tržištu. Ovde se to pokazalo održivo, i najvažnije je u ovakvim projektima da svaki uloženi novac bude vraćen“,  istakao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

„Inovacioni biznis centar Zlatibor predstavlja jedan multifunkcionalni prostor koji je namenjen kako lokalnom stanovništvu tako i turistima. On ima funkciju start ap centra, i pružaće podršku u zapošljavanju mladih sa teritorije opštine Čajetina, a takođe predstavlja i mesto okupljanja svih ljudi koji žele da svoje kreativno znanje podele sa drugima u zajedničkom radnom prostoru, gde može doći do razmene ideje, transfera tehnologija i znanja, a sve sa ciljem razvoja inovacija u opštini Čajetina“, rekao je Darko Đurović, direktor Inovacionog biznis centra Zlatibor.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button