DogađajiKultura

Otvorena izložba Branimira Ćirovića i Dragana Pantelića “Pejzaži” u Kulturnom centru Zlatibor

Svečano otvaranje izložbe Branimira Ćirovića i Dragana Pantelića “Pejzaži” održano je u utorak, 17. oktobra u galeriji Kulturnog centra Zlatibor.

Branimir, poreklom iz Bosne i Hercegovine, bavi se slikanjem pejzaža već 30 godina. Inspiraciju pronalazi u predelima Zlatibora i Tare, a svoj doživljaj prirode je i uspeo verodostojno da prikaže na platnu.

Foto: TO Zlatibor

Dragan Pantelić Bebek, rođen u Užicu, je ovom izložbom obeležio 40 godina svog stvaralaštva. Dragan je ovog puta gledaocima predstavio magične pejzaže u njegovoj omiljenoj tehnici suvog pastela. Dragana takođe nadahnjuju prirodni predeli, kao što je i sam izjavio:

“Nisu u pitanju samo izazovi što ih odaje samo podneblje bogato prirodnim podsticajima, već moja prijemčivost, spontanost i duhovna bliskost koja mi pruža mogućnost da se slikarski na adekvatan način izrazim i potvrdim.”

Posećenost ove izložbe je bila na zavidnom nivou. Posetioci su bili oduševljeni umetničkim delima, koja oslikavaju na živopisan način prirodne predele Zlatibora i Tare.

Foto: TO Zlatibor

Ovu izložbu možete posetiti do 16. novembra, svakog radnog dana od 10 do 17 časova.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button