Društvo

Planinarski klub „Tornik“ organizovao planinarsku akciju u području Čavlovca

U subotu 06.02.2021.godine, planinarski klub „Tornik“ organizovao je planinarsku akciju na Zlatiboru u području Čavlovca. Učešće je uzelo više planinarskih društava. Pored našeg planinarskog kluba, kao domaćina, na akciji su učestvovali još i članovi planinarskog društva „Bukulja“ iz Aranđelovca, Planinarsko sportsko društvo „Patrija“ iz Bosanske Gradiške, PSD „Kopaonik“ iz Beograda, kao i komšije iz PD „Rujno“ iz Užica i PD „Aleksandar DŽavović“ iz Čajetine. U akciji je učestvovalo ukupno 45 planinara.

Foto: zlatibor.org.rs

Staza je bila kružna u dužini od 14km i sa 550m uspona, uredno je obeležena. Ova staza spada u lakše, a ubrojena je u jednu od 20 planinarskih staza u okviru Parka prirode Zlatibor.

Foto: zlatibor.org.rs

Start akcije bio je kod planinarskog doma „Tornik“ na Kobiljoj glavi. Planinari su obišli vrhove Kobilja glava (1178mnv), Crni vrh (1198mnv) i DŽamija (1176mnv). Pored vrhova i prelepe prirode koja se može videti celom dužinom staze još jedna zanimljivost  je i stara šumarska kuća u Čavlovcu, gde su učesnici pravili pauzu za doručak. Na trasi su i dva izvora vode za piće.

Foto: zlatibor.org.rs

PK „Tornik“ okuplja ljubitelje planina u cilju pozitivnog stava prema prirodi i zdravog načina života, a sledeća akcija je u nedelju, 14. februara Jokina ćuprija – venac Čigote.

Foto: zlatibor.org.rs

Početak staze je kod Jokine ćuprije (most na skretanju sa magistrale starim putem prema Vodicama) u 9:45h. Zatim preko Popovog Koca i Biljega se izlazi na Jelje (1411mnv) na vencu Čigote. Staza je kružna dužine 12km uz oko 500m uspona.

Foto: zlatibor.org.rs

Oprema u skladu sa vremenskim uslovima.

Obavezne prijave kod vodiča sa kojim se dogovaraju uslovi učešća na broj 0641565578.

Vodič Marko DŽambasović MB778

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pogledajte i
Close
Back to top button