Društvo

Počeli radovi na izgradnji nadstrešnice na početnoj stanici gondole

Započeli su radovi na izgradnji nadstrešnice kod početne stanice gondole, zbog čega će tokom oktobra, od 3. do 31. najduža panoramska gondola na svetu raditi samo vikendom.

„Pored brige o bezbednosti i tehničkoj ispravnosti, zaposlenima u gondoli i te kako je stalo do komfora posetilaca. Po završetku radova, na jednom mestu, u natkrivenom prostoru, putnici će moći da kupe karte i da se ukrcaju u kabine. Nadstrešnica će biti zaštita od svih atmosferskih prilika, time će putnicima čekanje na ulaz u kabine biti znantno ugodnije“, kaže Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“.

Novi objekat, visine 11,5 metara i dužine 32 metra, predstavlja delimično zatvorenu nadstrešnicu koja natrkiva polaznu stanicu gondole, potom se, sa jugozapadne strane, nastavlja na buduću upravnu zgradu gondole.

Početna stanica gondole će imati samostalne ulaze i izlaze sa zapadne i istočne strane sa jasno odvojenim putanjama kretanja za dolaske i polaske. U okviru nadkrivenog prostora predviđena su i tri trgovinska lokala sa zasebnim ulazima namenjena prodaji suvenira, sportske opreme i sličnog.

Foto: Gold gondola
Foto: Gold gondola

Podsećamo, radno vreme Gold gondole, tokom oktobra meseca, je samo vikendom i to od 9 do 16.30 časova, a poslednja vožnja sa Tornika je u 17.30.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button