Društvo

OPREZ za vozače! Zimska idila počela je za mališane (VIDEO)

Zabelela se ZLATNA PLANINA

Snežne padavine otežale su sinoć saobraćaj ka Zlatiboru, a šleperi sa letnjim gumama i bez zimske opreme poprečili su se na prilazu planini, na Ćaldovom vijaduktu i onemogućili užičke putare da očiste put. Od jutros je situacija bolja a zimska služba poziva vozače na oprez i da prilagode brzinu uslovima puta.

Saobraćaj na prilazu Zlatiboru se obavlja nešto sporije, u detaljnom izveštaju JP „Putevi Srbije“ postji obaveštenje za vozače da na kolovozu ima snega.

KJP „Zlatibor“ Čajetina spremna je za snežne padavine, tvrde u ovom javnom preduzeću. Na održavanju 300 kilometara putne mreže biće angažovano 25 vozila. Obezbeđeno je 5000 tona rizle, 650 tona putarske soli i 20 tona kalcijum-hlorida, a zimska služba staraće se i o čišćenju parking prostora, trotoara i pešačkih staza.

Snežne padavine obradovale su one najmlađe i ljubitelje belih pahulja, jer je sinoć na Zlatiboru formiran snežni pokrivač od čak 20 santimetara.

Zimska idila počela je na Zlatnoj planini a kako je to izgledalo sinoć, kamerom je zabeležio Luka Vasović.

Snežne padavine prekrile su planine širom Srbije, svi putevi ka zimskim centrima su prohodni. Preporuka je da se na put ka planinskim predelima ne kreće bez zimske opreme, koja predviđa zimske pneumatike i lance.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button