Kultura

Posetioci Zlatibora uživali u izvođenju predstave „Naša deca“ (FOTO)

U nedelju, 21. avgusta na Kraljevom trgu je nastavljen program zlatiborskog kulturnog leta, predstavom „Naša deca“ u izvođenju pozorištanca „Smajli“.

U ovom delu velikog srpskog komediografa Branislava Nušića pođednako su uživali i odrasli i deca. U to su sve uverili izvođači ovog poznatog komada Biljana Zdravković i Nemanja Jovanović, koji su i glumci užičkog Narodnog pozorišta.

Oni su na Kraljevom trgu 45 minuta animirali publiku ovom poučnom, interaktivnom, komičnom predstavom koja je prvi put igrana davne 1903. godine. Svevremenski Nušić ovim komadom je pokazao da deca i te kako razumeju razne porodične i društvene zaplete. Reč je o komediji u kojoj brat i sestra, imitirajući roditelje, otkrivaju porodične tajne. Duhoviti zapleti izazivaju zdrav smeh, precizno pokazujući kako nas deca vide u raznim uzrastima i koliko se identifikuju s nama.

Sjajna atmosfera na Kraljevom trgu tokom predstave „Naša deca“ najavljuje dobar  provod ovde i u narednim danima leta, uz zanimljive muzičke i druge sadržaje.

Već u utorak, 23. avgusta posetioci Zlatibora moći će ovde od 20 časova da uživaju u X Festivalu harmonikaša „Izvorske kapi – Prva harmonika Srbije – Zlatibor 2022“.

 

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button