Turizam

Pred letnju sezonu, o Zlatiboru će se pisati i u Bugarskoj i Grčkoj

U okviru studijske posete koju organizuje Turistička organizacija Srbije, na Zlatiboru borave predstavnici medija iz Bugarske i blogeri iz Grčke.

U posetu Zlatiboru došli su turistički novinari iz media grupe Bgtourism.bg, čiju stranicu na društvenoj mreži “Facebook” prati 50.000 posetilaca i blogerski par iz Grčke “Travelen – Welcome to Our Travel Blog” koji putem društvenih mreža prati preko 20.000 ljudi.

Turistička organizacija Zlatibor će tokom njihove posete najposećenijem turističkom centru u našoj zemlji predstaviti prirodne i kulturne vrednosti, kao i turističke atrakcije ovog kraja.

U kongresnom centru hotela “Palisad” za novinare je prvog dana održana prezentacija ukupne turističke ponude “zlatne planine” na kojoj su se pored turističkih vrednosti upoznali i sa statističkim podacima i smeštajnim kapacitetima kojima planina raspolaže. Takođe su im prezentovani novi projekti koje Opština Čajetina planira da realizuje u narednom period, poput sportskog kompleksa i pešačke staze ka Ribničkom jezeru i Torniku, a najavljena je i izgradnja golf terena.

Tokom ove posete obišli su Stopića pećinu, Muzej Staro selo u Sirogojnu, a poslednjeg dana imaće priliku da uživaju u impresivnoj vožnji zlatiborskom “Gold gondolom”.

Gostima iz Bugarske Zlatibor nije nepoznata destinacija, s obzirom da je Turistička organizacija Zlatibor imala nekoliko zapaženih nastupa na sajmu turizma u Sofiji, a ranijih godina organizovala je studijske ture za novinare i predstavnike turističkih agencija iz ove države. Nadamo se da će oni preneti lepe utiske i svojim pratiocima približiti destinaciju Zlatibor, kako bi u narednom periodu ovde dolazili turisti iz Bugarske i Grčke.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button