Turizam

Predstavnici turističkih agencija iz Bugarske u studijskoj poseti Zlatiboru

Zlatibor je destinacija gde su prepoznate potrebe savremenog gosta, i gde je pronađen način da se kvalitetnom i sadržajnom ponudom izađe u susret svim zahtevima turista.

Da su svetski turoperatori zainteresovani za turističku ponudu planine govori i podatak da su predstavnici turističkih agencija iz Bugarske u okviru svoje info ture po Srbiji boravili i na Zlatiboru. U okviru jednodnevnog obilaska najposećenijeg planinskog centra Srbije, tokom 14. i 15. aprila 2022. godine, predstavnici turističkih agencija upoznali su se sa turističkim potencijalima planine, atrakcijama i sadržajima kojima Zlatibor raspolaže.

Turistička organizacija Zlatibor je za goste iz Bugarske organizovala prezentaciju u hotelu Olimp, gde su se upoznali sa najvažnijim informacijama o destinaciji. Petnaest predstavnika turističkih agencija imali su vremena da prošetaju centrom Zlatibora, uživaju u obnovljenom Kraljevom trgu, upoznaju se sa „zlatnom“ gondolom, posete najznačajniji speleološki objekat, Stopića pećinu, i obiđu nekoliko zlatiborskih hotela kako bi se uverili u kvalitet ugostiteljskih usluga.

Posebnu pažnju gostima je privukla raznovrsna gastronomska ponuda i tradicionalni domaći proizvodi, dok je ljubaznost lokalnog stanovništa i ugostiteljskih radnika učinili da sa Zlatibora ponesu najlepše utiske.

Predstavnici turističkih agencija iz Bugarske zahvalni su što su imali priliku da se tokom ovog studijskog putovanja upoznaju sa atrakcijama i sadržajima turističke destinacije Zlatibor, prisustvuju B2B sastanku sa hotelijerima, razmene dragocena iskustva, i postignu dogovor o mogućoj budućoj saradnji.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button