Kultura

Prepuna sala kongresnog centra Čigota na projekciji filma „To je Toma“

U prepunoj sali kongresnog centra Čigota na Zlatiboru prikazan je dugometražni dokumentarni film „To je Toma“ niškog producenta Olivera Paunovića.

Film je snimljen povodom tri decenije od smrti legendarnog pevača Tome Zdravkovića.

Deo autorske ekipe na projekciji filma „To je Toma“; Foto: Zlatiborske Vesti

„Ovo je nakon premijere ovde na Zlatiboru drugo prikazivanje filma i mene raduje što je u sali kongresnog centra Čigota bilo puno mladih ljudi. Priča o Tomi je univerzalna i jeste nekome nauk a drugima svedočenje o jednom čoveku koji je pomerao granice svojim umećem i darom“, rekao je Paunović okupljenoj publici.

Predpremijera filma bila je u Kulturnom centru Aleksinca, premijerno je prikazan  okviru ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu na Letnjoj pozornici, na festivalu dokumentarnog filma „City Fest“ na Nišavskom Keju, prikazan je u Beogradu, a imao je i dve bioskopske premijere u Cine Grand bioskopu u Nišu za koje je publika pokazala veliko interesovanje.

Nakon prikazivanja na Zlatiboru film čeka emitovanje u Mostaru, Sarajevu, Leskovcu i Negotinu a najavljene su i projekcije u Americi.

U snimanju filma pored Kulturnog centra Aleksinac pomogli su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibora, najduža gondola na svetu Gold Gondola, Hotel Agape sa Zlatibora, kompanija PANE AG Beograd, Vozim na struju – Zelena tura, Specijalna bolnica Čigota i Destilerija Pevac iz Kragujevca.

Dobra saradnja City Grupe i čelnih ljudi Zlatibora, odonosi još jedan veliki filmski projekat. Reč je o pravoj filmskoj poslastici, dokumentarno-igrani film čija premijera je zakazana za narednu godinu kada se obeležava 130 godina organizovanog turizma na Zlatnoj planini.

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button