Turizam

Prioritet zdravlje ljudi: Zimska sezona ekonomski značajna

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i predstavnici ugostiteljskog i hotelijerskog sektora, turističkih organizacija i lokalnih samouprava, saglasili su se na današnjem sastanku da je za oporavak sektora značajno da radi tokom zimske turističke sezone, ali da je prioritet očuvanje zdravlja ljudi.

„Svesni smo ekonomskog značaja nastavka rada hotela i ugostiteljskih objekata tokom zimske sezone, posebno imajući u vidu gubitke koje je sektor do sada pretrpeo zbog posledica pandemije. Međutim, zdravlje i životi ljudi su na prvom mestu i neophodna je striktna primena epidemioloških mera koje je doneo i koje će donositi Krizni štab u odnosu na epidemiološku situaciju“, upozorila je Matić.

Ona je istakla da će u narednom periodu biti pojačan inspekcijski nadzor i da će se sprovoditi stroga kontrola u hotelima i ugostiteljskim objektima.

„Poštovanje propisanih mera, koje uključuje i angažovanje zaposlenih, njihovo usmeravanje i upozoravanje gostiju, preduslov je za dalji nesmetani rad, i u tom smislu neophodno je uključivanje svih privrednika, ali i lokalnih samouprava i turističkih organizacija u kontrolu primene mera i zaštitu građana“, poručila je Matić.

Sastanku su pored predstavnika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija prisustvovali i direktor HORES-a Georgi Genov, direktor JP Skijališta Srbije, Dejan Ćika, direktor JP Stara planina, Goran Karadžić, predsednik UO hotelijera Aleksandar Vasilijević, sekretar za turizam PKS Tijana Maljković i drugi predstavnici PKS, predstavnici lokalnih samouprava Raške i Brusa, direktori turističkih organizacija Zlatibora, Raške, Brusa, kao i direktori hotela u Vrnjačkoj Banji, na Kopaoniku i Zlatiboru.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button