DruštvoSport

Prva eko teretana na Zlatiboru

Prvu eko teretanu na Zlatiboru, deo istoimenog projekta koji je pokrenut u Srbiji, svečano su otvorili predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i upravitelj Fondacije Mocart Borjan Popović na stazi prema Šumatnom brdu na Zlatiboru.

To je projekat cirkularne ekonomije u kome se drveni otpad prikuplja u akcijama čišćenja reka, koji se potom otkorava i suši, te priprema za proces pravljenja sprava za vežbanje na otvorenom, a od kore drveta se pravi malč kao podloga na terenu za vežbanje.

Foto: Opština Čajetina
Foto: Opština Čajetina

Ova teretana neka služi i mladima i starima i nadam se da će se saradnja sa Fondacijom Mocart nastaviti i dalje, kao primer pozitivne prakse, da uradimo nešto pozitivno za budućnost naše države. Opština Čajetina je već postavila preko 10 teretana na otvorenom na Zlatiboru, ali je ova specifična, prva čije su sprave napravljene od recikliranog materijala. Ova ideja menja svest naših građana, šalje jednu potpuno drugačiju poruku, da moramo da uložimo mnogo više napora u očuvanju životne sredine, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Foto: Opština Čajetina

Upravitelj Fondacije Mocart Borjan Popović je izrazio zahvalnost opštini Čajetina na svoj pruženoj logističkoj podršci u ostvarenju jednog ovakvog društveno korisnog i ekološkog projekta, na opšte zavovoljstvo svih stanovnika i posetioca Zlatibora. „Naša fondacija će i u budućnosti maksimalno podržati ovaj projekat, i ovde na Zlatiboru i širom Srbije. Tako ćemo zajednički učestvovati u promovisanju amaterskog sporta i podizanju svesti ljudi o zdravlju i značaju bavljenja fizičkom aktivnosti“ izjavio je gospodin Popović.

Foto: Opština Čajetina
Foto: Opština Čajetina
Foto: Opština Čajetina

Promovisanju zdravog načina života i otvaranju eko teretane na Zlatiboru podršku su prisustvom dale naše proslavljene odbojkašice Tijana Malešević i Nataše Кrsmanović, čiji se Tin volej odbojkaški kamp već nekoliko godina održava na našoj najposećenijoj planini, a kako se koriste sprave ove ekološke teretane pokazivali su bivša odbojkaška reprezentativka Milena Rašić i Marko Ćirić iz privrednog društva Eko teretane, idejni tvorac projekta.

Foto: Opština Čajetina

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button