Kultura

„Pustinjska ljubav“ za najmlađe na Kraljevom trgu

U nedelju 15.avgusta najmlađi su mogli su da uživaju u dečjoj predstavi “Pustinjska ljubav” koja je održana na novoj bini Kraljevog trga na Zlatiboru. Rađena je po tekstu Biljane Zdravković, u režiji Nemanje Jovanovića, a u produkciji pozorištanceta „Smajli“ iz Užica.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Dečja lutkarska predstava “Pustinjska ljubav” govori o prijateljstvu,ljubavi i borbi sa opasnim pustinjskim paukom. To je interaktivan komad pun zapleta i dinamike u kome su se smenjivale lutke i glumci. Bilo je dosta smeha, mališani su oduševljeni predstavom, ali i zanimljivo kostimiranim glumcima s kojima su ostvarili interakciju. Osim toga dosta pouka izvukli su iz same predstave.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Dečje pozorište uvek pored zabave i razonode nosi važne poruke, učeći decu šta znači biti dobar, pravičan, pošten, vredan. Kroz ovu zabavu deca otkrivaju magiju pozorišne umetnosti.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Program „Zlatiborskog kulturnog leta“ nastavlja se već sutra 16. avgusta na istom mestu od 19 časova, gde će posetioci Zlatibora imati priliku da uživaju u Međunarodnom dečjem festivalu folklora “Licidersko srce” koji
okuplja mlade folklorce iz osam država.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button