Društvo

Rekordna ulaganja u putnu infrastrukturu (VIDEO) (FOTO)

Možemo se pohvaliti da smo ove godine uložila preko 500 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica na teritoriji opštine, da smo izgradili 70 kilometara novih a da je u rekonstrukciju postojećih puteva i ulica uloženo 55 miliona dinara.

Ovih dana intenzivno radimo na završetku nekoliko putnih pravaca na samom Zlatiboru. Radi se u ulici Sportova, od hotela Olimp do Studentskog odmarališta, a u toku je izgradnja ulice od hotela Tornik do pasarele preko magistrale, kao i nekoliko putnih pravaca u naselju Čolovića brdo. Asfaltirane su ulice u Šišovićima i u Šipoviku, a u planu je i rekonstrukcija još dve ulice u Čajetini.

Intenzivno se radi u još nekoliko mesnih zajednica, Mačkatu, Dobroselici, Branešcima, Šljivovici. Imamo razloga za zadovoljstvo i očekujem da ćemo u narednih 15 dana uspeti da završimo sve planirane radove kada je u pitanju izgradnja puteva i ulica – izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić.

Ove godine smo završili rekonstrukciju svih značajnijih ulica na Zlatiboru, nastavio je Đurić, a sledeće godine planiramo rekonstrukciju i proširenje još četiri ulice sa tri na pun profil od šest metara, uz dva metra pešačke staze, a gde prostor dozvoljava, i dva metra biciklističke staze.

U planu je izgradnja pešačke staze od početne stanice gondole do međustanice kod Ribničkog jezera, što će još više upotpuniti turističku ponudu Zlatibora. To će našim gostima stvoriti još više mogućnosti za šetnju i vožnju bicikala dok uživaju u prirodi na Zlatiboru, zaključio je Đurić.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button