Društvo

SELO GOSTILJE – Zlatiborski turistički biser (VIDEO)

Selo Gostilje sve je popularnije među turistima koji dolaze na Zlatibor. Dobra ponuda sadržaja kao i prirodne lepote ovog kraja svrstavaju ovo malo mesto u prave turističke bisere trenutno najposećenijeg turističkog centra Srbije – Zlatibora.

Gostilje je udaljeno 24 km od turističkog centra Zlatibora. Pruža nezaboravan odmor za sve one koje su željni prirode, odmora ali i dobre hrane.

Na ovoj teritoriji nalazi se i vodopad visok 22 metra, otvoreni bazen sa izvorskom vodom, divno uređen park, pešačke staze, ukusna pastrmka, gostoprimljivi domaćini…i još mnogo toga što turiste u velikom broju dovodi u ovo malo mesto nadomak Zlatibora.

Okolina sela Gostilja pruža idealne uslove za sakupljanje lekovitog bilja, kao i za ribolov, sportski turizam, duge šetnje. Tu svi putevi vode ka jednoj od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora, Gostiljskom vodopadu.

Voda Gostiljske reke ovde se, uzvodno od njenog ušća u reku Katušnicu, obrušava sa 22 metara visoke krečnjačke litice, formirajući tako jedinstven i impresivan vodopad. Do njega vode uređene pešačke staze, uz koje su postavljena odmorišta sa klupicama, roštilj i dečje igralište.

Tekst je deo projekta “Zlatna planina turistički biser Zapadne Srbije”, koji je sufinansiran od Opštine Čajetina, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2021. godinu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button