Stari ZlatiborTurizam

Snežno beli Zlatibor iz vazduha izgleda tako spokojno i ČAROBNO (VIDEO)

Let iznad Gold Gondole

Kao da nije dovoljno slika i snimaka prelepog Zlatibora zimi, leti u jesen… te svakodnevno nastaju nove slike i video snimci koji su dokaz da Zlatibor jeste još uvek dobrim delom ostao netaknut. Sneg ga je ovih dana obojio u belo a svojom kamerom sve to zabeležio je Rajko Babić i još jednom pokazao koliko je naša Srbija bogata zemlja.

Dronom je snimljeno popularno jezero u samom centru ove najpopularnije turističke destinacije u Srbiji. Jezero je lane rekonstruisano i danas izgleda prelepo sa svim svojim atrakcijama.

Panoramski točak, jedinstven u ovom regionu i zatiborska naselja prikazana su u ovom kratkom video klipu, staze za sankanje kao i popularni spomenik. Oku kamere nisu promakli ni divlji konji koji su se našli na brdima Zlatibora a možda najveći utisak je snimak koji pokazuje najdužu gondolu na svetu Gold Gondolu kako se kreće.

Na Zlatiboru u dane praznika dnevno boravi preko 50 000 ljudi. Turisti najviše uživaju u skijanju, jahanju, vožnji motornim sankama, vožnji najdužom panoramskom gondolom na svetu ali  i bogatom noćnom životu kao i kulturnim sadržajima.

Tokom dana sunčano vreme omogućilo je da se uz kafu i čaj u kafićima uživa i na otvorenom, na pravom planinskom vazduhu, a veliki broj gostiju iskoristio je priliku da se uslika za društvene mreže pored najveće atrakcije – zlatiborskog jezera u svom zimskom ambijentu. Na padini pored  jezera deca su napravila  pravo sankalište u samom centru planine na njihovu posebnu radost. Svi obližnji, dobro poznati lokaliteti bili su dostupni, pa su veliki broj poseta zabeležili Stopića pećina, Muzej Staro selo Sirogojno, vodopad u Gostilju, El Paso siti, Zip lajn u LJubišu..

Tekst je nastao u okviru medijskog projekta koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta Opštine Čajetina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button