Turizam

Svečani početak zimske sezone na gondoli

Javno preduzeće „Gold gondola Zlatibor“ održalo je „Gondola opening“, čime je otvorena zimska sezona 2022/2023. na Zlatiboru i simbolično obeležen početak zimskih aktivnosti na najdužoj jednosegmentnoj gondoli na svetu.

Na krajnjoj stanici, na Torniku, posetioci su uživali u ukusima autentičnih domaćih pića i slatkih i slanih specijaliteteta zlatiborskog kraja za šta su se pobrinule domaćica Draga Janković i Ana Čeliković, proizvođač 100 posto prirodnih sokova od voća sakupljenog na ovoj planini.

„Danas smo ovde na vrhu Tornika da promovišemo lokalno preduzetništvo kroz koje smo želeli da pošaljemo poruku negovanja vrednosti kao što su unapređenje lokalne zajednice, čuvanje tradicije i kulture zlatiborskog kraja. Zajedno sa lokalnom zajednicom i svim turističkim subjektima na Zlatiboru delimo zajedničke vrednosti očuvanja prirode, zaštite životne sredine, kao i negovanje kulture i tradicije našeg kraja sa ciljem da to postane deo zajedničkog turističkog proizvoda Gold gondole prilagođenog potrebama modernog turiste.

Gondola je članica klastera zdravstvenog velnes i spa turizma srbije i u skladu sa tim promovišemo zdrave stilove života, zato su sve naše aktivnosti usmerene upravo ka tim vrednostima“, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

Predstavljen je i branč u vazduhu koji će biti posluživan u kabinama posle Nove godine. Gosti „Gondola openinga“, košarkaši KK „Zlatibor Gold gondola“ i mnogobrojni sportisti sa Zlatibora, isprobali su i autentični „Gondola gel za usne“, napravljen na prirodnoj osnovi.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button