DruštvoKultura

„To je Toma“ u Kulturnom centru Zlatibora (VIDEO)

U nedelju 30. oktobra u 19 sati, u Kulturnom centru na Zlatiboru biće prikazan dokumentarni dugometražni film „To je Toma“ producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića, u produkciji City Grupe iz Niša.

Ovaj dokumentarni film  nastao je  2021. godine u saradnji  niške produćentske kuće City Grupa sa Centrom za kulturu i umetnost Aleksinac. a po ideji Miloša Paovića.

Producent filma je Oliver Paunović,  strućni konsultant bio je  Nikola Kankaraš, snimatelj Bojan Jovanović, a režirao je Vladimir Ristić.

Dokumentarni film „To je Toma“ obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere pevača narodne muzike Tome Zdravkovića.

Snimanje je počelo u Crnoj Gori, a nastavljeno u Beogradu, Tetovu, Leskovcu, Sarajevu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu.

Predpremijera filma bila je u Kulturnom centru Aleksinca, premijerno je prikazan  okviru ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu na Letnjoj pozornici, z na festivalu dokumentarnog filma „City Fest“ na Nišavskom Keju, prikazan je u Beogradu, a imao je i dve bioskopske premijere u Cine Grand bioskopu u Nišu za koje je publika pokazala veliko interesovanje.

„U filmu govore ljudi koji su Tomu poznavali, tu nema nikakve laži, sve što su rekli – to je to. Drago mi je što se sećanje na Tomu čuva i na ovaj način, ali za mene je sve to bolno, jer me vraća u prošlost. Moj sin još uvek nije pogledao ni film Dragana Bjelogrlića, jednostavno ne može. Pogledao je samo par kadrova i rekao mi je „pusti me, kada budem spreman ja ću gledati“., rekla je pevačeva supruga Gordana Zdravković koja je prisustvovala niškoj bioskopskoj premijeri sredinom oktobra.

Ulaz na projekciju u Kulturnom centru Zlatibora, u nedelju 30. oktobra je slobodan.

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button