Kultura

„To je Toma“ u velikoj kongresnoj sali Čigote na Zlatiboru

Nakon premijere filma „To je Toma“ minulog vikenda na Zlatiboru, sledi još jedno prikazivanje ovog puta u velikoj kongresnoj sali Čigote na Zlatiboru. Projekcija filma je zakazana za 4. novembar od 20:30 sati, ulaz je slobodan i za one koji nisu smešteni u Čigoti.

Nakon prikazivanja dugometražnog dokumentarnog filma „To je Toma“ niškog producenta Olivera Paunovića, publici se že pokloniti deo autorske ekipe.

Ovaj film snimljen je povodom 30 godina od smrti legendarnog pevača Tome Zdravkovića minule godine. Više od tri decenije traje  sećanje na neponovljivog Tomu i kako godine odmiču sve je jača emocija koju bude njegovi stihovi, slažu se svi oni koji su ovaj film pogledali.

Kako priča o Tomi jeste nacionalna priča, u samoj izradi pomogli su i Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibora, najduža gondola na svetu Gold Gondola, Hotel Agape sa Zlatibora, kompanija PANE AG Beograd, Vozim na struju – Zelena tura, Specijalna bolnica Čigota i Destilerija Pevac iz Kragujevca.

„To je Toma“ producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića, u produkciji City Grupe iz Niša nastao je kao plod velike želje čelnih ljudi Centra za kulturu i Aleksinca koji godinama obeležavaju Tomine dane, jer malo ko zna da je Toma bio Aleksinčanin. Poseban doprinos dao je Miloš Paović, strućni konsultant bio je  Nikola Kankaraš, snimatelj Bojan Jovanović dok je za montažu bio zadužen Bob Rajković.

Dokumentarni film „To je Toma“ obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere pevača narodne muzike Tome Zdravkovića. Film je sniman u Crnoj Gori, Beogradu, Leskovcu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu.

Predpremijera filma bila je u Kulturnom centru Aleksinca, premijerno je prikazan  okviru ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu na Letnjoj pozornici, na festivalu dokumentarnog filma „City Fest“ na Nišavskom Keju, prikazan je u Beogradu, a imao je i dve bioskopske premijere u Cine Grand bioskopu u Nišu za koje je publika pokazala veliko interesovanje.

Nakon Zlatibora film čeka prikazivanje u Mostaru, Sarajevu, Leskovcu i Negotinu a najavljene su i projekcije u Americi.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button