Sport

U TOKU JE ABA 2: Košarkaši regiona odmeravaju snage na Zlatiboru

Turnir ABA 2 lige, prvi ekpserimentalni je počeo na Zlatiboru.

Prvi od tri turnira igrače se ove nedelje na Zaltiboru gde će biti odigrana prva četiri kola. Ekipe su smeštene u istom hotelu, utakmice se igraju u istoj dvorani, uz rigorozne epidemiloške mere, bez publike.

„Zadovoljni smo jer smo baš mi prvi koji će organizovati na Balkanu, ovako eksperimentalne turnire. Dvorana čeka učesnike sa novim parketom i koševima po najvišim standardima. Zlatibor je destinacija koju sportisti obožavaju i potrudićemo se da se o ovom turniru priča dugo, da se pamti po svemu dobrom. Na žalost nećemo moći da primimo publiku da uživa. Razlog je dobro poznat, virus korona. Po stručnjacima, pojačani MZT je favorit, kao i srpski klubovi Mladost Zemun i Sloboda. Šansu traže i domaći Zlatibor i Široki brijeg. Ali pošto nema pomoći publike, svaka ekipa može da iznenadi“, rekao je Nikola Novaković, direktor SRC Zlatibor.

Dvorana je bila u vlasništvu slovenačke kompanije, lane je opština Čajetina preuzela vlasništvo. Ubrzo je ova dvorana postala poznata po odličnim uslovima za odigravanje zahtevnih mečeva.

IZVOR: RTS

Centar regionalne košarke: Prvi turnir ABA 2 lige na Zlatiboru

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button