Društvo

Usvojen budžet Opštine Čajetina za 2024. godinu

Najznačajnija tačka o kojoj su odbornici diskutovali je svakako bila usvajanje budžeta za 2024. godinu u iznosu od nepunih četiri milijarde dinara (3.931.000.000,00), što sa investicijama koje sprovodimo kroz projekte kompenzacija sa investitorima vodi ka budžetu od preko pet milijardi dinara.

Nastavljamo sa već započetim infrastrukturnim ulaganjima, pre svega u putnu infrastrukturu, kako na Zlatiboru, tako i u Čajetini i seoskim mesnim zajednicama. I sada se intenzivno radi, a sledeće godine nastavljamo izgradnju magistralnog vodovoda Sušička vrela, izgradnju crpne stanice i rezervoara, kao i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji čitave opštine, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon održane 41. skupštinske sednice.

Naredne godine će biti nastavljeni radovi na izgradnji vrtića na Zlatiboru, koji će biti završen do kraja naredne godine, čime će se eliminisati lista čekanja koja sada postoji, dodao je Đurić, a radiće se i na izgradnji javne rasvete, sportskih terena i dečijih parkova, uz kapitalne investicije koje će biti započete u narednoj godini.

Tu, pre svega, mislim na izgradnju fudbalskih terena iza hotela Tornik, kao i na pripremne radove i izradu projektne dokumentacije za izgradnju gondole od Zlatibora do Pribojske Banje, kao i na izgradnju golf terena za šta će naredne godine biti urađena projektna dokumentacija, a ako vremenski uslovi dozvole, počeće i pripremni radovi.

Đurić je naglasio da su usvojeni planovi rada svih opštinskih javnih preduzeća i ustanova za 2024. godinu, a prodata su i dva placa na prethodno raspisanom javnom oglasu, usvojene su još četiri odluke o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora na izgradnji nekih saobraćajnica, kao i na završetku radova na upravnoj zgradi gondole.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button