Društvo

Zamenik premijera Rusije u poseti Čajetini

Zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarao je, danas na Zlatiboru, sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem o mogućnostima saradnje privrednika iz Zlatiborskog okruga sa ruskim privrednicima, kao i o potencijalnim investicijama iz Rusije u ovaj deo Zapadne Srbije.

Stamatović je svom visokom gostu, koji će danas i sutra na Zlatiboru kopredsedavati Međuvladinim komitetom za saradnju Srbije i Rusije, lično pokazao najzanimljivije turističke i privredne sadržaje i potencijale zlatiborskog kraja.

Podsećanja radi, Opština Čajetina je, još pre šest godina, osnovala prvu, i za sada jedinu, regionalnu kancelariju za saradnju sa Rusijom, kao jednu vrstu servisa za privrednike iz Zlatiborskog okruga radi njihovog organizovanijeg nastupa na ruskom tržištu. Kancelarija ima i funkciju posredovanja u kontaktu sa ruskim institucijama i organizacijama, kao i promovisanja investicionih potencijala Zlatiborskog okruga u cilju privlačenja investitora iz Rusije, ali i investitora iz EU zainteresovanih za izvoz u Rusiju.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button