Turizam

Zlatiborske crkve brvnare tema broja novih Elektronskih novina TO Zlatibor

Martovski broj svojim Uvodnikom otvara direktroka Kulturnog centra Zlatibor, Danica Jevtić Šišović.

Tema broja posvećena je duhovnim draguljima zlatiborskog kraja, crkvama brvnarama, vekovnim svedocima prošlosti i trajanja. Priče o crkvama brnarama u Jablanici, Dobroselici i Semegnjevu prava su riznica tradicije, koje predstavljaju najstarija i najlepša zdanja zlatiborskih sela.

Novo izdanje novina sumira utiske sa nedavno završenog beogradskog Sajma turizma, na kome je turističk aprivreda Zlatibora predstavila svoju “zlatnu” planinu.

Neizostavan deo martovskog broja Elektronskih novina je priča o “Pršutijadi”, manifestaciji koja je selo Mačkat proslavila i van granica naše zemlje.

U martovskom izdanju novina čitaoci mogu saznati kako je došlo do saradnje između Turističkih organizacija Zlatibor i “Tara-Drina” na knjizi “Zlatibore pitaj Taru”, kako je protekla premijera filma “Zlatibor planina bogova” u Nišu, kako se Zlatibor predstavio na Sajmu turizma u Banjaluci.

“Zalogaji Zlatibora” donose priču o novootvorenom restoranu “Binis”, a rubrika “Smeštaj Zlatibora” predstavlja vilu “Bajka”.

Čitaoci u novom broju novina mogu pronaći i zanimljivu priču o ručno rađenim suvenirima sa Zlatibora, u okviru rubrike “Iz prošlosti Zlatibora”.

Martovski broj Elektronskih novina

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button