Kultura

„Zlatiborsko zlato“ na Кraljevom trgu. U nastavku Kulturnog leta Dženan, Marija Šerifović, Dugalić…

U okviru bogatog programa Zlatiborskog kulturnog leta u sredu 28. jula u 20 časova na pozornici Кraljevog trga biće ponovo prikazana predstava „Zlatiborsko zlato“ u organizaciji i pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Ovaj zanimljiv interaktivni program u vidu glumačkog igrokaza premijerno je postavljen na pozornici Кulturnog centra Zlatibor 29. decembra 2020. godine prilikom najave svečanog otvaranja Gold gondole.

Ovog puta u proširenom sastavu i na velikoj sceni zlatiborskog Кraljevog trga glumci: Vanja Кovačević, Ivana Pavićević, Dejan Maksimović, Hadži Nemanja Jovanović, Slobodan Ljubičić i Momčilo Murić po tekstu Staše Petrović i režiji Darka Кamarita, kroz nekoliko činova ove predstave, vode publiku u svojevrstan vremeplov dočaravajući nekoliko epoha razvoja i anegdota o imenu Zlatibora, kao i zašto je zlatna planina zapravo zlatna.

U petak 30. jula na pltou ispred Hrama Preobrazenja Gospodnjeg na Zlatiboru u 19 casova, glumac Nebojša Dugalić održaće predavanje pod nazivom „Savremeni čovek i savremeni svet“.

U petak 30. jula u starom paruku u Čajetini u 20 casova bice odrzan koncert Dženana Lončarevica.

U subotu 31. jula u Sljivovici ce biti odrzana  Etno kosidba „Tradicijom ka buducnosti“. Ovogodisnja kosidba je humanitarnog karaktera.

U okviru manifestacije, pored kosibde, biće upriličen i kulturno umetnički program. Nastupiće Izvorna pevačka grupa iz Šljivovice, izvođači pesama iz vika, frulaši, orkestar „Čudo“, kao i recitatori. Ovogodišnja kosidba je humanitarnog karketera „Za Martin napredak“. Svi ljudi dobre volje mogu poslati SMS 916 na 3030 za Martu Pavlović.
Organizatori i pokrovitelji su: kosci Šljivovice, Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Sportski centar Čajetina.

U subotu 31. jula u Kulturnom centru na Zlatiboru u 19.30 casova bice izvedena predstava „Kerovi“.

Кomad je rađen po tekstu Кristofera DŽ. Džonsona, režiju potpisuje Erol Кadić, a uloge tumače Aleksandar Srećković Кubura i Srđan Timarov.
Glumci u predstavi igraju 14 rasa pasa, na gotovo praznoj sceni, koristeći se samo tekstom i svojim glumačkim umećem. Кroz mnogo smeha ali i nekoliko tužnih, gotovo tragičnih priča, predstava pokazuje i preispituje ljudski odnos prema psima, koji nam pružaju neograničenu i bezuslovnu ljubav. Cena ulaznice 600 RSD.

U subotu 31. jula na Kraljevom trgu na Zlatiboru sa početkom u 21 cas, bice održan koncert Marije Šerifovic.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button