Kultura

Otvorena izložba slika „Tok“ Ivane Knežević u Galeriji Kulturnog centra

U Galeriji Kulturnog centra Zlatibor svečano je otvorena izložba slika Ivane Knežević „Tok“. Izložba je prodajnog tipa.

Izuzetna je prilika za posetioce da dođu i pogledaju ove radove modernog karaktera u našoj Galeriji i pronađu novi detalj za svoj enterijer. Posete su moguće svakog radnog dana, od 10 do 17 časova a izložba će biti postavljena do 20. decembra ove godine.

Na otvaranju, posetiocima su se obratile Andrijana Andrijašević, master primenjeni umetnik i autorka radova Ivana Knežević, dilomirani dizajner enterijera, kreativni stvaralac i pedagoški radnik.

Foto: TOZ

Ivana je razgovarala sa posetiocima, bliže ih uputila u svoje stvaralaštvo i rad a zatim i kolektivno poželela publici dobrodošlicu u svoj svet.

Ivana nam je svoje stvaralaštvo približila rekavši: „Umetnost treba da baca na razmišljanje, pesimizam i otimizam ali mora da donese život i emocije u balans i ostvari pozitivnu vibraciju i u prostoru i u posmatraču… Samo tako umetnost budi humanost i napredak u civilizaciji…“

Otvaranje je propraćeno gromoglasnim aplauzom, kasnije uz razgovore, prijatan žamor i nova poznanstva. Te večeri ostvarila se Ivanina želja „da svaka njena slika tera i pokreće hrabrost i misli da se nadaju i vesele“.

Foto: Ivana Knežević

Ivana Knežević rođena je 23. septembra 1983. godine u Čačku, završila je Srednju umetničku školu u Nišu – smer grafički dizajn. Diplomirala je dizajn enterijera na Fakultetu humanističkih nauka u Nišu. U toku studija je ostvarila dobru saradnju sa profesorima i kolegama na smeru tekstilnog dizajna pa je uporedo izučavala i tehnike dizajna tekstila i oslikavanja tkanina. Trenutno živi i stvara u rodnom gradu Čačku, gde se bavi i pedagoškim radom na polju likovne pedagogije za decu i odrasle. Iza sebe ima izvedene desetine murala od kojih se neki nalaze u eksterijerima a neki krase javne prostore.

Poslednih desetak godina Ivana aktivno učestvuje u najrazličitijim projektima oslikavanja javnih prostora i edukaciji i popularizaciji umetnosti uopšte. Aktivno stvara i izlaže, iza sebe ima dvanaest samostalnih i veliki broj grupnih izložbi. Aktivni je učesnih domaćih i međunarodnih likovnih kolonija. Oslikava već gotove upotrebne predmete od stakla, tekstila i metala. Sfere njenog interesovanja su jako široke, od klasičnog slikarstva do modernog izraza. Bavi se raznim tehnikama zidnog slikarstva i mozaikom. Radi na platnu, medijapanu, staklu, koristi materijale kao sto su klirit, žica, metal, stiropor, drvo, kamen..

Jedan je od osnivača udruženja negovatelja naučnog kreativnog i stvaralačkog mišljenja „Klikeraši“. Osnivač je udruženja KREATIVNA JAZBINA i član udruženja ULUPUDS.

Foto: TOZ

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pogledajte i
Close
Back to top button