Turizam

22. Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada 2024“ u Mačkatu od 1. marta

Na prostoru pored osnovne škole u Mačkatu, od 1. do 3. marta održaće se po 22. put Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada 2024“ na kojoj će svoje umeće prikazati lokalni proizvođači iz Mačkata i Кačera. Miljko Radišić, član Organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije je najavio otvaranje za petak, 1. mart, sa početkom u 10 časova, nakon čega će biti proglašeni ovogodišnji pobednici. Pršutijada će trajati do 3. marta i za posetioce će biti otvorena od 9 do 18 časova.

„Manifestaciju će sva tri dana pratiti kulturno-umetnički program. Prvog dana će nastupiti Udruženje građana za negovanje tradicije „Zlatibor“ sa Zlatibora, drugog dana će nastupiti deca iz Osnovne škole „Milivoje Borović“ iz Mačkata i trećeg dana, u 15 časova, zakazano je izvlačenje dobitnika nagradne igre. Nagrade su paketi suvomesnatih proizvoda koje su obezbedili lokalni robni proizvođači.

Na Pršutijadi će ove godine po prvi put učestvovati i učenici srednje Ugostiteljsko-turističke škole iz Čajetine koji će na svom štandu predstaviti svoje znanje i umeće u aranžiranju suvomesnatih proizvoda“ najavio je program dešavanja na ovogodišnjem sajmu Miljko Radišić.

Foto: Opština Čajetina

Marko Marić, direktor PD „Zlatiborski eko agrar“ je posebno naglasio da je Pršutijada u Mačkatu tradicija na kojoj treba raditi i koju treba negovati i unapređivati.

„Mi ćemo učiniti dodatne napore da se ova manifestacija širi i da imamo što više gostiju sa strane. Кako u takmičarskom, tako i u gostujućem programu“ naveo je Marić.

Ispred lokalnih proizvođača novinarima su se obratile Andrijana Brković, predstavnica porodice Brković, član treće generacije koja se bavi proizvodnjom suvomesnatih proizvoda i Nataša Andžić, ispred proizvođačke porodice Andžić, koje su obe predstavljale svoje proizvode na svih dosadašnjih 22 manifestacije, izrazivši nadu da će na sajmu biti dobra poseta i druženje, kao i zadovoljavajuća prodaja izloženih proizvoda.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button