Društvo

Delegacija Opštine Čajetina u poseti Sloveniji

Nakon što je delegacija Opštine Rogaška Slatina prošlog avgusta bila počasni gost Festivala sportskog filma na Zlatiboru, delegacija Opštine Čajetina bila je u uzvratnoj poseti njihovoj opštini i festivalu sportskog filma.

Foto: Opština Čajetina

Poklopilo se da upravo danas u Rogaškoj Slatini startuje međunarodna biciklistička „Trka kroz Sloveniju“ a u ekipi Bahrein je i Dušan Rajović, reprezentativac Srbije i trenutno naš najbolji biciklista. To je još jedna sportska manifestacija koja nas povezuje, jer se jedna od etapa biciklističke „Trke kroz Srbiju“ odvija na Zlatiboru.

Turizam i sport su dve stvari na koje naše dve bratske opštine polažu veliku pažnju i zbog toga je i logično što se naša saradnja sve više proširuje – izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, koji sa najbližim saradnicima boravi u trodnevnoj poseti Sloveniji.

Župan Rogaške Slatine Branko Кidrič je delegaciju Opštine Čajetina upoznao sa znamenitostima ovog mesta sa statusom banje sa kontinuiranom tradicijom od 1803. godine, a Zlatibor ove godine proslavlja 130 godina organizovanog bavljenja turizmom na ovoj danas najposećenijoj planini Srbije.

„U toku je izgradnja turističkog panoramskog tornja visine 106 metara kao i velikog broja biciklističkih staza čime ćemo premrežiti kompletnu teritoriju opštine“, naglasio je Кidrič.

Foto: Opština Čajetina
Foto: Opština Čajetina

Tokom posete Rogaškoj Slatini delegacija Opštine Čajetina posetila je fabriku najkvalitetnijeg kristalnog stakla „Rogaška“, kozmetičku kuću „Afrodita“, radionicu za izradu orgulja Škarbl, kao i Muzej Anin dvor u kome se nalazi sjajna kolekcija posvećena dinastiji Кarađorđević, projekat koji je tokom svog mandata župan Кidrič realizovao sa svojim saradnicima.

Delegacije dve opštine su dogovorile produbljivanje saradnje prvenstveno u oblasti turizma, ali i u privrednom, sportskom i kulturnom smislu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pogledajte i
Close
Back to top button