Društvo

Stamatović: Dodatna podrška poljoprivredi i turizmu

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović i predsednik Izvršnog odbora Arsen Đurić obišli su sela mioničke opštine i sa domaćinima razovarali o problemima sa kojima se poljoprivredni proizvođači svakodnevno susreću.

„Sa porodicom Pavlović iz sela Popadić i porodicom Popović iz sela Kumanice sam razgovarao o neophodnosti jačanja domaće poljoprivredne proizvodnje i potrebi za većim subvencijama koje bi lokalnim proizvođačima omogućile da budu konkurentniji i na domaćem i na inostranom tržištu. Još jedna konkurentska prednost Srbije je svakako i turizam i mislim da bi stanovnici opštine Mionica imali šta da kažu i na tom polju jer ovaj kraj ima još uvek neiskorišćenih turističkih potencijala“ izjavio je Milan Stamatović, obećavši mioničkim domaćinima da će Zdrava Srbija učiniti sve da iskustva u razvoju poljoprivrede i turizma na teritoriji opštine Čajetina prenese i ovdašnjem stanovništvu.

Arsen Đurić je porodicama Pavlović i Popadić prezentovao sve one pozitivne tekovine koje Zdrava Srbija, preko svojih predstavnika u opštini Čajetina, već godinama primenjuje, držeći se tradicije ali i usvajanja najnovijih svetskih znanja u oblasti poljoprivrede i turizma.

„Nema veće i kvalitetnije proizvodnje bez primene najsavremenije tehnologije upravljanja poljoprivrednom proizvodnjom a zadatak države je da stvori takve uslove u kojima će onaj ko radi moći dobro i da zaradi. Zdrava Srbija za sada ima predsednike u dve opštine i oni se maksimalno zalažu da te opštine budu servis građana a ne obrnuto“ rekao je Đurić.

Prvi na listi Zdrave Srbije na izborima u Mionici Miško Simović je naglasio da su svi predloženi kandidati za odbornike časni i odgovorni ljudi i da će im jedan od glavnih zadataka biti da zadrže ljude na selu, da mogu da stvaraju, da postanu svoji domaćini, da zasnuju svoje porodice.

„Zdrava Srbija će nastojatii da zadrži svakog malog proizvođača – poljoprivrednika, zanatliju, preduzetnika. Posebnu pažnju ćemo posvetiti brizi o starima, ali i izgradnji kvalitetnije saobraćajne mreže“ zaključio je Simović.

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button