DruštvoPolitika

Dr Jovana Stojković, potpredsednica Zdrave Srbije: Umesto psihijatrizacije, povratak porodičnim vrednostima i autoritetima

Dobro je što je vlast prihvatila sve zahteve roditelja dece iz OŠ „Vladislav Ribnikar“, ali nije dobro što bunu svih građana protiv nasilja dva politička pola zloupotrebljavaju za svoje lešinarsko političko bildovanje, deo zapadne opozicije pravi nekakav „miting protiv nasilja“, a predsednik države organizuje „kontramiting protiv nasilja“ – izjavila je potpredsednica Zdrave Srbije (ZS) dr Jovana Stojković.

Naglasila je da je izvor eskalacije nasilja u činjenici da su mnoga roditeljska prava „predata“ institucijama koje nisu slobodne, već rade po nekim „uvezenim zapadnim agendama“, uz napomenu da vlast, po pravilu, ne preuzima najbolje, već baš ono najgore sa Zapada.

Nije nama potreban „uvoz“ stranih stručnjaka iz Norveške i Los Anđelesa, da bi oni, kao što najavljuje predsednik Republike, vaspitavali našu decu i „trenirali“ i „uređivali“ naše državne institucije. Valjda smo sposobni da sami odgajamo našu decu i omladinu. Mene plaši ta prisilna institucionalizacija vaspitanja

  • gde su tu roditelji, gde je porodica, zašto je javni moral danas nepostojeća kategorija;
  • da li ljudskim pravima treba da nas uče „oni koji su istrebili Indijance“?

rekla je potpredsednica ZS, ističući da je veći deo zahteva sa građanskih protesta protiv nasilja opravdan, ali da se, posle ovih tragičnih događaja, sve u Srbiji olako „psihijatrizuje“, a nije rešenje u tome da „od države napravimo bolnicu, već zdravu atmosferu“!

Dr Jovana Stojković podseća da „psihijatrija treba da leči bolesne ljude, ali nismo svi bolesni“.

Vratimo se sebi, zdravim, porodičnim vrednostima, našim vrednosnim resursima i reperima – živimo naše vrednosti! Dete traži autoritet, model na koji će da se ugleda. To je, najpre, roditelj, a onda to mora da bude učiteljica i nastavnik – rekla je potpredsednica ZS.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button