Kultura

FILM GLUMČINA premijerno na Zlatiboru

Film o Zoranu Radmiloviću „glumačkom čarobnjaku“ kako ga nazivaju mnogi biće prikazan u subotu 23. oktobra u 19 sati u sali Kulturnog centra Zlatibor, ulaz je slobodan.

Film „Glumčina“ producenta Olivera Paunovića radila je niška City Grupa uz kooprodukciju Narodnog pozorišta Timočke krajine.

Film je urađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je sa Zoranom Radmilovićem glumio a i lično poznavao, te je svoje inpresije njegovim likom i delom utkao u film.

„Sve ono što smo umeli i znali da kažemo rekli smo kroz ovaj film koji će, nadam se, ostati da živi mnogo dugo i posle svih nas“, rekao je Milan Caci Mihailović na otvaranju „Zoranovih dana“ u Zaječaru.

Producent Oliver Paunović, ne krije zadovoljstvo što ovaj film nailazi na pozitivne kritike širom Srbije, a do sada je prikazan na Filmskim susretima u Nišu, u Zoranovom rodnom Zaječaru, Ateljeu 212 a pred kraj godine zakazana je premijera u Čikagu.

Producent iz Niša dobio je najveće priznanje pozorišta u Zaječaru statuetu „Zoran Radmilović“ na upravo otvorenim „Zoranovim danima“.

Oliver Paunović, producent

„Zoran Radmilović kroz naš film opet živi i živeće večno. Ovo je deveti film u produkciji City Grupe i postigao je do sada veliki uspeh gde god je prikazan. Zorana je publika veoma volela i poštovala njegov rad, on je na neki način svima nama obeležio jedan period života, možda onaj najbezbrižniji. Nakon Zaječara „Glumčina“ će biti prikazan u Grdelici 22. a prikazivanje na Zlatiboru 23. oktobra očekujem sa posebnim zadovoljstvom. Festivalski život našeg filma nastaviće i naredne godine, a trenutno je u pripremi DVD“, rekao je producent Oliver Paunović pred premijeru na Zlatiboru.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović, režiju potpisuje Vladimir Ristić.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pogledajte i
Close
Back to top button