Društvo

GOLD GONDOLA dobija još jedan krak ka Čigoti

U najnovijem broju Zlatiborskih vesti pojavila se informacija koja će obradovati mnoge a to je da će najpoznatija gondola u Srbiji, Gold gondola biti duža uz još jedan krak prema Čigoti, najavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

„Videvši da se na vrhu Tornika stvaraju gužve, da kapaciteti staza ne mogu da podrže toliki broj zainteresovanih skijaša, došli smo na ideju da uradimo još jedan krak gondole i to od srednje stanice do vrha Čigote. Taj planinski masiv ima mnogo mogućnosti za adrenalinske sportove, za skijanje, tako da će nam stavljanje Čigote u funkciju biti jedan od narednih projekata. Sada radimo idejno rešenja za gondolu, pa se nadamo da ćemo možda do kraja godine raspisati tender za nabavku opreme za novi krak do Čigote“, rekao je Stamatović za januarsko izdanje Zlatiborskih vesti i dodao.

Nadamo se da će možda, poučeni našim iskustvom, nastavak gondole krenuti ka PribojskojBanji i Mokroj Gori. To je još ranije bila ideja da zajedno radimo sa opštinom Priboj, ali i sa Mokrom Gorom i Kusturicom.
Možemo na ovaj način da umrežimo Priboj i Mokru Goru, gde bi Zlatibor bio baza. To bi svakako poboljšalo turističku ponudu i Pribojske Banje i Zlatara i Mokre Gore. To bi bila dobra turistička ponuda regionalnog karaktera, sa auto putem i aerodromom, u potpunosti bi se mogla poboljšati slika Zlatiborskog okruga. Razvoj turizma i
poljoprivrede, a uz industriju u Užicu, dali bi dobre efekte i za Srbiju, što bi bio primer i za druga mesta. Ako ste ekonomski nezavisni, onda ste i mentalno zdravi i možete razmišljati na pravi način o napretku. Zlatiborski okrug bi svakako bio pozitivan primer, iako je sam Zlatibor sigurno zamajac dobrog poslovanja.

Čitajte  ZLATIBORSKE VESTI

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button