DogađajiDruštvo

Humanitarni dečiji bazar u Кrivoj Reci

U izdvojenom odeljenju osnovne škole „Milivoje Borović“ u Кrivoj Reci, u sredu 24.aprila, organizovan je dečiji bazar humanitarne namene. Radionica sa prodajom sprovedena je u okviru projekta Obogaćeni jednosmenski rad.

Dovriše krivorečke škole ponovo je okupilo decu i posetioce sa posebnim povodom, u kojem je do izražaja došla maštovitost i dovitljivost dece. U pripremi proizvoda za dečiji bazar učestvovalo je 52 učenika od prvog do četvrtog razreda, 28 iz Кrive Reke i 24 iz Šljivovice. Na šarenim tezgama ove zanimljive pijace bili su med od maslačka, sok od limuna, korpice za Vaskršnja jaja, rasad čuvarkuće, ukrasi i nakit, pripremljeno je i posluženje, a artikli su stigli i iz Medicinske škole iz Užica.

Foto: Opština Čajetina

 

„Mi inače kod dece želimo da podstičemo humanost, da razvijamo kod njih pravi sistem vrednosti, a istovremeno želimo da razvijemo i taj preduzetnički duh, da oni samostalno nešto naprave, da vide na koji način mogu da zarade neki novac, i kako kasnije taj novac možemo da preusmerimo ka onima kojima je to potrebnije nego nama i da ih usrećimo na taj način. Oni vole te aktivnosti u kojima nešto stvaraju, i svi smo uživali,“ kaže učiteljica Ljiljana Petrović koja je radila sa đacima i dodaje da su deca oduševljena idejom da bazar bude humanitarnog karaktera.

Prikupljena sredstva biće usmerena za pomoć nekom od učenika slabijeg materijalnog stanja, a o tome će odlučiti đački parlament. Događaj je ispratila direktorka OŠ „Milivoje Borović“ Ana Ristanović, a posetili su ga i direktor Eko Agrara Marko Marić i pomoćnica predsednika opštine Čajetina Marija Jeremić.

Foto: Opština Čajetina

Projekat obogaćene jednosmenske nastave podrazumeva rad nakon redovne nastave u koji spadaju izrada domaćih zadataka, posebne radionice i druge aktivnosti.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button