IZBORI 2023Politika

Informativna služba Zdrave Srbije: Maja Gojković u poseti Zlatiboru

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je sa ženama Zlatibora i Čajetine i tom prilikom poručila da su žene snaga bez koje nema razvoja društva i države.

”Imala sam divnu priliku da razgovaram sa ženama koje rade i žive na Zlatiboru i Čajetini o tome šta možemo da uradimo da dodatno unapredimo položaj žena i pomognemo dalji razvoj ovog dela naše zemlje u svim segmentima, pa tako i u oblasti kulture”, rekla je Gojković.

Foto: Dario Кonstantinović

Gojković je napomenula da se u poslednje tri godine značajno ulaže u obnovu ustanova kulture širom Srbije i da je 109 domova kulture, muzeja, galerija i pozorišta obnovljeno i adaptirano kako bi to postale moderno ustanove, a građani dobili kulturne sadržaje.

”Važno je da obratimo pažnju na decentralizaciju kulture i pomažemo izgradnju i obnovu mnogih domova kulture, muzeja, galerija širom zemlje. Izdvojilo smo 10 miliona dinara za rekonstrukciju doma kulture u Sirogojnu i to je prva faza radova, očekujem da se u toku sledeće godine završi ta scena”, rekla je Gojković i dodala da je Zlatiboru potreban nacionalni filmski festival koji će obogatiti kulturni sadržaj ovom turističkom mestu.

Foto: Dario Кonstantinović

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović je podsetio da je lokalna samouprava mnogo ranije konkurisala za ova sredstva sufinansiranja obnove doma kulture u Sirogojnu i da je lokalna samouprava takođe uložila 10 miliona dinara u realizaciju ovog projekta, dodavši da u narednoj godini predstoji opremanje ovog objekta.

„I druge naše ustanove kulture su učestvovali na konkursima kod ministarstva, od biblioteke do kulturno-sportskog centra, i dobijali smo neke manje iznose za realizaciju tih projekata. Proširujući ponudu sadržaja kulture, naredne godine, negde u septembru, očekuje nas pokretanje novog filmskog festivala na Zlatiboru (uz već postojeći, tradicionalni Međunarodni festival sportskog filma).

Isto kao što i naš susedni grad Užice ima svoj dobro poznati pozorišni festival, sada će i opština Čajetina biti prepoznatljiva na mapi kulture Srbije po tom novom filmskom festivalu koji će predstavljati dobru ponudu i za opštine i gradove u okruženju“ zaključio je Stamatović.

 

Foto: Dario Кonstantinović

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button