Društvo

Međunarodna studentska sportska konferencija održana na Zlatiboru

U periodu od 18. do 22. novembra održana je Međunarodna studentska sportska konferencija „SportKonf“ na Zlatiboru, sa ciljem da okupi studente, i predavače iz čitavog regiona zainteresovane za sportske nauke, koji žele da unaprede svoja znanja iz ove oblasti.

Teme predavanja obuhvatale su oblasti bazičnih sportova, sportske psihologije, treninga, menadžmenta u sportu, kondicije, rekreacije, motoričke pripreme i mnogih drugih. Na ovogodišnjem skupu posebno su dominirala pitanja o preduzetništvu u sportu, kao i razvoju sportskih veština.

Učesnici konferencije su istakli da im je ovaj vid edukacije omogućio ne samo sticanje novih znanja iz oblasti sportskih nauka već i odličnu zabavu, druzenje, kao i uživanje u netaknutoj prirodi Zlatibora. Imali su priliku da posete zlatiborske atrakcije: Stopića pećinu, vodopad u Gostilju, kao i da dožive planinu iz druge perspektive tokom vožnje iznad živopisnih zlatiborskih predela i Ribničkog jezera, u najdužoj panoramskoj gondoli na svetu. Pored toga, prepoznali su i zlatni potencijal Zlatibora, oličen u izuzetnim uslovima za sportske aktivnosti, sportske pripreme i takmičenja.

Iako “zlatna planina“ sa pravom nosi epitet idealne destinacije za porodični odmor, tu su i velike mogućnosti za razvoj zdravstvenog, kongresnog, kao i sportskog turizma. Poslovni ljudi, studenti, mnogobrojne organizacije iz zemlje i inostranstva ovde se okupljaju i održavaju svoje seminare, simpozijume, kongrese i druge poslovne skupove, jer na Zlatiboru postoji idealna infrastruktura za ovaj vid turizma. Veliki broj objekata za smeštaj (hoteli, odmarališta, apartmanski kompleksi) sadrže moderno opremljene kongresne centre sa neophodnom audio i video opremom, kao i tehničkom podrškom. Pored kvalitetnih smeštajnih kapaciteta na planini se nalaze i veoma raznovrsni dodatni sadržaji koji umnogome upotpunjuju ovaj vid putovanja.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button