KulturaSport

Na Zlatiboru 11. Međunarodni festival sportskog filma (MFSF) od 25. do 28. avgusta

Od 25. do 28. avgusta na Zlatiboru, u Кulturnom centru Zlatibor, održava se jedanaesti Međunarodni festival sportskog filma, čiji je osnivač Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor.

Ove godine učestvovaće oko 50 igranih i dokumentarnih filmova sa sportskom tematikom, iz zemlje i sveta.

Svečano otvaranje XI Međunarodnog festivala sportskog filma održaće se u četvrtak 25. avgusta u 19 časova u dvorani Кulturnog centra na Zlatiboru.

Pored filmskih nagrada autorima filmova (Žiri: Dušan Cicvara, Srbija, filmski kritičar i književnik, Arijana Helać Saračević, Bosna i Hercegovina, TV novinarka i filmska autorka, Oliver Paunović, Srbija, filmski i televizijki producent i audio vizuelni umetnik, Niš), organizatori festivala (i ove, kao i prethodnih godina) dodeljuju i nagrade za životno delo uglednim sportistima.

Dobitnici nagrada za životno delo, ove godine su:

  • Hadži Petar Božović (glumac),
  • Prof.dr Aleksandar Кerković (sportska pedagogija i košarka),
  • Prof.dr Ilija Jorga (karate),
  • Zoran Živković (rukomet),
  • Đorđe Perišić (plivanje, vaterpolo i Olimpijski pokret).

Povelju heroja sporta i života „Nataša Кovačević“ dobiće Draženko Mitrović, legenda paraolimpijske atletike, bacač diska, koplja i kugle.

Ove godine Festival će otvoriti film “Skok” o našoj košarkašici Nataši Кovačević i o njenoj misiji da kod drugih ljudi probudi borbeni duh i motivaciju da se prebrode naizgled nepremostive prepreke, autora Ivice Vidanovića i Aleksandra Miletića.

Osim filmskih stvaralaca ovaj festival okuplja i ugledne sportiste iz zemlje i inostranstva jer je zamišljen kao svojevrstan spoj umetnosti, sporta i stvaralaca iz te dve oblasti.

Iz programa izdvajamo susret domaćina sa delegacijom opštine Rogaška Slatina iz Slovenije koji je najavljen za subotu 27.avgust u 16 časova u sali Inovacionog biznis centra na Zlatiboru.

Zatvaranje Festivala i dodela festivalskih nagrada najboljim stvaraocima biće u nedelju 28.avgusta u 19 časova u dvorani Кulturnog centra kada će biti prikazan i film Zlatni dečko.

MFSF Program festivala

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button