DogađajiKultura

Nele i Stefan na Kraljevom trgu – sjajna intrakcija dva muzička sveta

U noći koja će ostati u pamćenju ljubiteljima muzike popularni roker Dr Nele Karajlić i virtuozni violinista Stefan Milenković zajedno su nastupili na zlatiborskom Kraljevom trgu 20. avgusta.

Kombinacija rok energije i klasične virtuoznosti pretvorila je veče u jedinstveno iskustvo i doživljaj za pamćenje za sve prisutne posetioce.

Sjajna atmosfera i saradnja izvođača koji su spojili različte muzičke svetove. Dr Nele Karajlić je svojim prepoznatljivim vokalom i šarmom uspeo da svoje fanove provede kroz repertoar hitova benda „Zabranjeno pušenje“, dok je sa druge strane Stefan Milenković svojim virtuoznim sviranjem  violine dodao klasični pečat ovoj prijatnoj zlatiborskoj večeri. Pesme  „Gile šampion“ uz muziku Čajkovskog, „Tri ratna havera“ i Betoven, „Od istorijskog Avnoja“, „Ženi nam se Vukota“ i brojni drugi hitovi u kombinaciji sa klasičnom muzikom ostavili su publiku bez daha. Svi prisutni bili su svedoci ne samo muzičke virtuoznosti već i sjajne interakcije između dva muzičara, što je doprinelo dodatnom šarmu čitave večeri.

Apluzi, ovacije i pozitivni komentari samo su potvrda da je ovaj koncert bio jedan od najatraktivnijih, a svi prisutni su doživeli spoj muzike koji do tada nisu iskusili. Ova saradnja između rok ikone i svetski poznatog virtuoza na violini pokazla je da muzika nema granice i da možeda spoji ljude na najlepši mogući način.

Foto: TO Zlatibor

Program „Zlatiborskog kulturnog leta“ se nastavlja i u narednim danima kada će na Kraljevom trgu za najmlađe biti priređene dve predstave 21. i 23. avgusta – „Ovca Rozi u vozu se vozi“ i „Ko je u pravu, deco?“, a već od 24. avgusta počinje 12. po redu Međunarodni festival sportskog filma.

Podsećamo da je sve informacije o dnevnim dešavanjima na Zlatiboru i okolini moguće pratiti na veb aplikaciji zlatibor.live.

 

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pogledajte i
Close
Back to top button